Matematik
kegle(stub?) Volume.
21. maj 2008 af
GryFalck (Slettet)
Jeg skal lave en opgave, med et glas i.
Jeg overvejer at lave den med et cocktail glas, da formlen for en keglestub er alt for indviklet.
Der var en lektieguru (som jeg har glemt navnet på) Der var så sød at sende mig dette : http://peecee.dk/upload/view/114096
Formlen på hvordan man finder ud af hvor mange centimeter champagnen når op, hvis man skænker glasset halvt fyldt.
(glasset er 9 cm højt S = 2cm s = 1cm )
MEN: mit matematik er på 10 niveau, og jeg er ikke for dygtig til det. Så det var alt for indviklet for mig.
Er der måske nogen der kan guide mig igennem dette? Eller forklare mig, hvordan jeg gør hvis jeg vil gøre det samme med en kegle (ikke en keglestub) . ?
Jeg overvejer at lave den med et cocktail glas, da formlen for en keglestub er alt for indviklet.
Der var en lektieguru (som jeg har glemt navnet på) Der var så sød at sende mig dette : http://peecee.dk/upload/view/114096
Formlen på hvordan man finder ud af hvor mange centimeter champagnen når op, hvis man skænker glasset halvt fyldt.
(glasset er 9 cm højt S = 2cm s = 1cm )
MEN: mit matematik er på 10 niveau, og jeg er ikke for dygtig til det. Så det var alt for indviklet for mig.
Er der måske nogen der kan guide mig igennem dette? Eller forklare mig, hvordan jeg gør hvis jeg vil gøre det samme med en kegle (ikke en keglestub) . ?
Svar #1
21. maj 2008 af GryFalck (Slettet)
faktisk, vil jeg gerne bare have svar på hvordan man beregner hvor mange centimeter champagnen når op, hvis man skænker glasset halvt fyldt. Hvis det er et cocktailglas.
hvor rumfanger er 37,8 cm3
hvor højden er 9cm.
og hvor areal af grundflade (cirklen) er 12,6.
hvor rumfanger er 37,8 cm3
hvor højden er 9cm.
og hvor areal af grundflade (cirklen) er 12,6.
Svar #2
21. maj 2008 af King_2 (Slettet)
mener du fyldt´halvdelen af højden eller mener du halvdelen af rumfanget for det er ikke svært..
Svar #3
21. maj 2008 af GryFalck (Slettet)
jeg skal have fundet ud af begge dele, men først halvdelen af rumfanget.
altså, hvor mange cm indholdet går op hvis man fylder halvt op.
altså, hvor mange cm indholdet går op hvis man fylder halvt op.
Skriv et svar til: kegle(stub?) Volume.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
