Matematik

Flere opgaver : /

15. september 2004 af Mads123 (Slettet)
1. F(X)=3X^2 - X og g(x)= 11x+c

Hvor c er en konstant
Bestem c når grafen for g er en tangent til grafen for f.





2. Figuren viser grafen for to funktioner f(x) og f'(x)

http://www.upit.dk/files/matematik01.JPG

Gør rede for, hvilken graf der hører til hvilken funktion

Svar #1
15. september 2004 af Mads123 (Slettet)

Det er altså ikke fordi jeg ikke har tænkt over dem, men jeg ved ikke hvad man skal gøre.
For mig er der to ubekendte i den første, men der er sikkert en sammenhæng så det kun er c der er ubekendt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2004 af frodo (Slettet)

1) du skal finde ud af i hvilket tal hældningen er elleve, altså F'(x0)=11 løses. Dernæst ved du at når g er tangent til F i tallet x0, er funktionsværdierne ens i x0 altså :
g(x0)=F(x0)
så kan du finde c..

Svar #3
15. september 2004 af Mads123 (Slettet)

Mange tak! Endelig en opgave jeg forstår.

Nogle der kan finde ud af den anden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Du kan tænke dig til den ved at prøve dig frem.

Fx. lad f(x) være en tilfældig kurve, der veksler mellem at gå op og ned (ikke nødvendigvis krydser x-aksen).
Dvs. at du til tider har positiv hældning of til tider negativ hældning.
Kurven f'(x) vil ergo veksle mellem at være over x-aksen og under x-aksen (positiv værdi og negativ værdi).

Skriv et svar til: Flere opgaver : /

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.