Matematik

spørgsmål..

22. maj 2008 af Skat1 (Slettet)
d=(-4)^2-4*2*(-16)=16-(4*2*(-16))=16-(-128)=16+128=144
dvs. 2 løsninger

hvordan finder jeg de to løsninger?
144+4/2*2= ik?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

Vi snakker 2.gradslining?


(-b +/- sqrt(diskriminant)/(2a) = x1 eller x2.

Svar #2
22. maj 2008 af Skat1 (Slettet)

hvad laver du der?
forstår ikke.
har lige fundet d, og nu skal udregne ligningerne.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2008 af Bankier (Slettet)

For diskriminanten større end 0 gælder for x, at

x = ( -b +/- sqrt(d) ) / 2a = to løsninger

I dette tilfælde er

x = ( 4 +/- 12 ) / ( 2*2) = 16 ; -2

L = {- 2 ; 16 }

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2008 af Isomorphician

x = (-b ± kvrod(D))/2a
x = (4 ± kvrod(144)/4
x = 4 v x = -2

Svar #5
22. maj 2008 af Skat1 (Slettet)

undskyld men hvorfor skriver i 2 resultater?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2008 af Isomorphician

fordi #3 er forkert

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2008 af juventuz (Slettet)

#0 svarede på dit spørgsmål i går http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=521271

2x^2 + 4x - 16 = 0

d=(4)^2-4*2*(-16)=16-(4*2*(-16))=16-(-128)=16+128=144
dvs. 2 løsninger:


x=(-b+sqrt(d))/2a=(-4+12)/2*2=8/4*=2
x=(-b-sqrt(d))/2a=(-4-12)/2*2=-16/4=-4

Svar #8
22. maj 2008 af Skat1 (Slettet)

haha nåh ja hvor jeg egentlig dum :o)
forkert ..

prøver igen;

-x^2-2x+3=0

d=(-2x)^2-4*2*3 =

rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2008 af juventuz (Slettet)

-x^2-2x+3=0
a=-1
b=-2
c=3

d=b^2-4ac=(-2)^2-(4*(-1)*3) = 4-(-12)=4+12=16

Svar #10
22. maj 2008 af Skat1 (Slettet)

så der igen 2 løsninger?

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. maj 2008 af juventuz (Slettet)

Ja.

x=(-b+sqrt(d))/2a=
x=(-b-sqrt(d))/2a=

Svar #12
22. maj 2008 af Skat1 (Slettet)

jeg forstår altså ikke hvordan man regner det ud ;s

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. maj 2008 af dnadan (Slettet)

Se
http://peecee.dk/upload/view/115405

Skriv et svar til: spørgsmål..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.