Fysik
Kinetisk energi
23. maj 2008 af
jeku (Slettet)
Jeg har en valse/tromle som vejer 235Kg, den roterer med 100 O/M. På ydersiden sidder der en tap/tand. Denne ene tand kan risikere at skulle nedbremse valsen på måske 0,1 sek,(Delta t). Jeg ved ikke om jeg er på rette vej til beregning af svejsningen for denne tand.
Sluthastigheden bliver således 0.
Beregner som Impuls efter formlen: P = masse i kg x hastigheden V i m/s
P benævnes som (delta)P
V = (ø273 x pi x 100 o/min)/(60 x 1000) = 1,43 m/s
DeltaP = 0 – m x v
DeltaP = 235 kg x 1,43 = 343,2 Kg x m/s
Jeg mener således at få en kraft F_resulterende til min svejseberegning, som siger :
F_resulterende = ( Delta P)/Delta t = 343,2/0,1 = 3,432 KN.
Denne kraft overføres via svejsningen. Kan den anvendes som den resulterende forskydningsspænding?
Er jeg gal på den?
Sluthastigheden bliver således 0.
Beregner som Impuls efter formlen: P = masse i kg x hastigheden V i m/s
P benævnes som (delta)P
V = (ø273 x pi x 100 o/min)/(60 x 1000) = 1,43 m/s
DeltaP = 0 – m x v
DeltaP = 235 kg x 1,43 = 343,2 Kg x m/s
Jeg mener således at få en kraft F_resulterende til min svejseberegning, som siger :
F_resulterende = ( Delta P)/Delta t = 343,2/0,1 = 3,432 KN.
Denne kraft overføres via svejsningen. Kan den anvendes som den resulterende forskydningsspænding?
Er jeg gal på den?
Svar #1
23. maj 2008 af Azured (Slettet)
hvad er spørgsmålet i opgaven?
umiddelbart kan jeg se et problem med din udregning, da ikke alt massen bevæger sig med samme hastighed (medmindre den er hul). Den inderste del af tromlen bevæger sig jo langsommere rundt end den yderste. Hvis du har lært om det, burde du kunne anvende intertimoment og impulsmoment, men uden at vide hvad det er du skal finde frem til er det lidt svært at give råd.
umiddelbart kan jeg se et problem med din udregning, da ikke alt massen bevæger sig med samme hastighed (medmindre den er hul). Den inderste del af tromlen bevæger sig jo langsommere rundt end den yderste. Hvis du har lært om det, burde du kunne anvende intertimoment og impulsmoment, men uden at vide hvad det er du skal finde frem til er det lidt svært at give råd.
Svar #2
23. maj 2008 af jeku (Slettet)
Aksel ø60, endedæksler ø248/60x20 og yderrør ø273x12,5. Der overføres iøvrigt 2200Nm torsionsmoment, inkl. sikkerhedsfaktor, til valsen. Jeg er blot lidt usikker på om min beregningsmæssige kraft er korrekt. 2200x1000/(273/2)= 16,12Kn + de 3,432Kn = 19,55Kn. Jeg vil beregne mine bøjnings- og forskydningsspændinger for at finde a-mål på svejsningen.
Skriv et svar til: Kinetisk energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
