Matematik
Ligning .
23. maj 2008 af
Camilla gris (Slettet)
Nogle der kan hjælpe med igang med denne ligning:
(x-1)/(x-4) + (x+2)/(2x-8) = (x+1)/(-3x+12) ?
Ps. Jeg kan godt lide at tingene bliver forklaret i detaljer ! :)
(x-1)/(x-4) + (x+2)/(2x-8) = (x+1)/(-3x+12) ?
Ps. Jeg kan godt lide at tingene bliver forklaret i detaljer ! :)
Svar #1
23. maj 2008 af Bankier (Slettet)
Ja ja det kan vi alle!
Hint, (2x-8) det er lig 2*(x-4)
Du skal samle brøkerne.
Hint, (2x-8) det er lig 2*(x-4)
Du skal samle brøkerne.
Svar #2
23. maj 2008 af Shais (Slettet)
For at hjælpe dig igang:
- Gang ind i alle parenteser:
Fx (x-1)/(x-4) = x'2-4x/-x+4
Dvs. at du gange hvert led i begge parenteser med hinanden - her ved først at gange x med x, så x med 4, derefter -1 ganget med x, og til sidst -1 ganget med -4.
Således gør du hele vejen igennem.
Håber det hjalp :)
- Gang ind i alle parenteser:
Fx (x-1)/(x-4) = x'2-4x/-x+4
Dvs. at du gange hvert led i begge parenteser med hinanden - her ved først at gange x med x, så x med 4, derefter -1 ganget med x, og til sidst -1 ganget med -4.
Således gør du hele vejen igennem.
Håber det hjalp :)
Skriv et svar til: Ligning .
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
