Matematik

Låne typer

24. maj 2008 af la maria (Slettet)
Hvad hedder den slags lån som et SU lån man betaler af på hver måned samtidig med der tilskrives renter hver måned? Og hvilken formel bruger man til at beregne hvornår man forventer det færdigbetalt?

Svar #1
24. maj 2008 af la maria (Slettet)

Indsætter man det i en funktion?

Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Til beregning kan du bruge: Bare omvendt

Renteformlen

K0 = k*(1+r)^n

r: rente i kommatal 1 % er herved 0.01 n: perioder

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Undskyld

kn = ko * (1+r)^n

Brugbart svar (1)

Svar #4
24. maj 2008 af mathon

annuitetslån
beregning af n
se
http://peecee.dk/upload/view/115627

Brugbart svar (1)

Svar #5
24. maj 2008 af allan_sim

#0.
Det kaldes et annuitetslån. Du kan anvende følgende metoder fra det tidspunkt, hvor der ikke længere lånes og tilbagebetalingen påbegyndes:

http://www.matema10k.dk/index.php?id=627

Svar #6
24. maj 2008 af la maria (Slettet)

hvis jeg eks skylder 26000 er Kn=26000?
3% i rente pr måned er (1+r)1,03?
men hvor skal man tilføje de 826 man betaler pr måned? i Ko?

har jeg ret i at man kan opstille kap.fremskr.formlen på samme måde som en eksponentielfunktion og dermed sige at det er det samme?

Brugbart svar (1)

Svar #7
24. maj 2008 af allan_sim

#6.
Du kan ikke bruge kapitalfremskrivningsformlen til annuitetslån. Du skal anvende enten #4 eller #5.

Men ja - kapitalfremskrivning er et eksempel på en eksponentiel udvikling.

Svar #8
24. maj 2008 af la maria (Slettet)

nej jeg ku slet heller ikke få det til at passe.
Tak for hjælpen.

Svar #9
24. maj 2008 af la maria (Slettet)

nu har jeg indsat i gryn formlen men det lader sig ikke udregne på min lommeregner -nogen der ved hvorfor?

Jeg indtaster n=-log(1-(26000*0,04)/826))/log1+0,04)

er det ikke sådan man isolerer n?

Svar #10
24. maj 2008 af la maria (Slettet)

jeg har selvfølgelig husket parenteserne så
n=-log(1-(26000*0,04)/826))/log(1+0,04)

Brugbart svar (1)

Svar #11
24. maj 2008 af allan_sim

#10.
De 4% er din årlige rente. Med en månedlig rente på 4% vil 826 kr. pr. måned aldrig nedbringe gælden.

Brugbart svar (1)

Svar #12
24. maj 2008 af mathon

#9
se tilføjelsen
http://peecee.dk/upload/view/115672


Brugbart svar (1)

Svar #13
24. maj 2008 af mathon

#9
som anvist i #11

ydelsen 826 kr pr. måned og 4% månedlig rente kan ikke lade sig gøre, da ydelsen er for lille til, at der også kan blive til afdrag!!!

Svar #14
26. maj 2008 af la maria (Slettet)

hmmm... kan jeg så på en eller anden måde regne den månedlige rente ud? og så herefter opføre det i gryn formlen?
Problemet er opstillet ud fra rigtige tal og renter.

Skriv et svar til: Låne typer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.