Matematik
forskellige mat-opgaver
24. maj 2008 af
9200 (Slettet)
Hvordan løser jeg de her opgaver? Jeg har fået at vide, at det er nogenlunde de her slags jeg kommer op i til skriftlig eksamen. Det ville være dejligt hvis nogen evt. kunne vise mig hvordan man løser dem.
Forkort brøken: x^2+ 2x/4x+8
reducer: 8a^3*b*a^-2/(2b)^2
Omskriv 4x^2-12x+9 til formen (ax+b)^2.
Undersøg om 1/2 er løsningen til ligningen 8x^3 + 2x^2+x-3/2=0
Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6
1000 Tak, og go' weekend.
Forkort brøken: x^2+ 2x/4x+8
reducer: 8a^3*b*a^-2/(2b)^2
Omskriv 4x^2-12x+9 til formen (ax+b)^2.
Undersøg om 1/2 er løsningen til ligningen 8x^3 + 2x^2+x-3/2=0
Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6
1000 Tak, og go' weekend.
Svar #1
24. maj 2008 af Mandelbrot (Slettet)
Opgave 1
sæt x udenfor en parentes i tælleren, og sæt 2 udenfor en parentes i nævneren.
Opgave 2
Forkort med 4b, og brug potens regnereglen c^n*c^m=c*(n+m)
Opgave 3
Prøv at gang (2x-3)^2 ud
Opgave 4
Substituere 1/2 på x's plads, og se om ligningen giver 0=0
Opgave 5
p(-2)=0, isolere nu k.
sæt x udenfor en parentes i tælleren, og sæt 2 udenfor en parentes i nævneren.
Opgave 2
Forkort med 4b, og brug potens regnereglen c^n*c^m=c*(n+m)
Opgave 3
Prøv at gang (2x-3)^2 ud
Opgave 4
Substituere 1/2 på x's plads, og se om ligningen giver 0=0
Opgave 5
p(-2)=0, isolere nu k.
Svar #2
24. maj 2008 af Mandelbrot (Slettet)
Hovsa. I opgave 1 skal du ikke sætte 2 udenfor en parentes i nævneren, men 4.
Skriv et svar til: forskellige mat-opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
