Matematik

Funktion

16. september 2004 af Caroline (Slettet)
Hej! Er der nogle der gider chekke følgende igennem?

Jeg har fået opgaven:

Punkterne A(0,8) og B(12,0) ligger på grafen for f.

a) Bestem en regneforskrift for funktionen f:

Det har jeg fået til f(x)=-0,66667x + 8
Er det korrekt?

b) Bestem f(-5) og løs ligningen f(x)=-10

Der har jeg fået f(-5) til at være 19,4999025 og ligningen til at give 29,4999025. Er dette korrekt?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2004 af frodo (Slettet)

jeg får f(-5)=11,33:

f(-5)=-0,667*(-5)+8=11,33

jeg får ligningen til at være 27.

f(x)=-10 <=>
-2/3*x+8=-10 <=> -2/3*x=-18 <=>
x=-18*(-3/2)=27

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2004 af Samuel (Slettet)

#0: Er du sikker på, du har skrevet punkterne korrekt op?

Svar #3
16. september 2004 af Caroline (Slettet)

#2) Hvad mener du?

#1) f(-5) får jeg nu til de samme som dig. Men med hensyn til ligningen, hvorfor ganger du her:

x=-18*(-3/2)=27

Skal man ikke dividere der? Når man flytter til modsatte side skifter man så ikke til modsatte fortegn? Giver det hele ikke 12?

Men mange tak for hjælpen!!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2004 af frodo (Slettet)

du skal dividere med brøken, der står foran x, og fortegnet skifter kun når du lægger sammen og trækker fra!

Når du dividerer med en brøk, er det det samme som at gange med den omvendte..

Svar #5
16. september 2004 af Caroline (Slettet)

Det forstår jeg minus af....

Jeg har lært at man siger:

f(x)=-10
-2/3*x+8=-10
-2/3*x=-18
(-2/3x)/(-2/3)= -18 / (-2/3)
x = 12

Hvorfor er det forkert???

Svar #6
16. september 2004 af Caroline (Slettet)

Ups glem det!!! Opdagede lige at jeg har taste forkert ind på lommeregneren! Nu får jeg samme resultat som dig! Mange tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2004 af fister (Slettet)

Fordi -18/(-2/3) = 27 og ikke 12

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2004 af Samuel (Slettet)

"Punkterne A(0,8) og B(12,0) ligger på grafen for f."

D.v.s.

a= (x2-x1)rod af sqrt(y2/y1)= (12-0)`te rod af sqrt(0/8)=0.

Hverken jeg, ExpReg (Ti-83+) eller Ekspfunk (TI-83+) kan finde nogen foreskrift.

- Er du sikker på, du har skrevet punkterne korrekt op?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2004 af frodo (Slettet)

#8: det er jo bare en lineær funktion
Så brug linreg

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. september 2004 af frodo (Slettet)

det kan jo heller ikke være en eksp funkt, idet disse ALDRIG giver nul..

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. september 2004 af Samuel (Slettet)

#9: arh... hehe. Sad lige og hjalp en anden med en eksp.funk.... (-;

Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.