Matematik
Vektorfunktion og ret linje
26. maj 2008 af
Christina_l (Slettet)
Hvordan finder jeg skæringspunkterne mellem en vektorfunktion og en ret linje?
Svar #2
26. maj 2008 af Christina_l (Slettet)
Jeg har prøvet men kan ikke finde ud af det.
Jeg har vektorfunktionen:
x(t) = 0,5t^2 + t-1
y(t) = 0,15t^2 + 1,01t + 1
Og den rette linje:
y = 1,5x - 0,5
??
Jeg har vektorfunktionen:
x(t) = 0,5t^2 + t-1
y(t) = 0,15t^2 + 1,01t + 1
Og den rette linje:
y = 1,5x - 0,5
??
Svar #3
26. maj 2008 af Azured (Slettet)
Betingelsen for at de skærer hinanden er at y(t)=y og x(t)=x. Hvis du i liniens ligning indsætter dine udtryk for x og y, og så løser for t, får du tidspunktet for skæringen. Denne kan du nu indsætte i dine Y(t) og x(t).
Dvs.

her indsættes y=y(t) og x=x(t)
-0,5$)
løs for t
Dvs.
her indsættes y=y(t) og x=x(t)
løs for t
Skriv et svar til: Vektorfunktion og ret linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
