Kemi

Reversible reaktioner

27. maj 2008 af S_B (Slettet)
Er alle ligevægte ikke reversible reaktioner?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2008 af JacobJensen (Slettet)

Ikke nødvendigvis.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Nej, tværtimod. Når en reaktion er ved ligevægt, sker der jo ikke mere. Ligevægten er jo ved et Gibbs-minimum. Alle reaktioner vil gå mod ligevægt.

Svar #3
27. maj 2008 af S_B (Slettet)

Hvad er forskellen så? Kan I evt. kort definere de to ting, så jeg kan forstå forskellen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2008 af mathon

A + B <--> C + D

ligevægten er kendetegnet ved:
-d[A]/dt = -d[C]/dt eller
v_h = v_v (reaktions)hastigheden mod højre = reaktions)hastigheden mod venstre

dvs.
antallet af A-enheder som reagerer med B-enheder pr. sek = antallet af C-enheder som reagerer med D-enheder pr. sek

...så
processen mod venstre - den reversible - foregår nøjagtig lige så "livligt" som processen mod højre


opvarmes 7 g Fe-pulver med 4 g S-pulver - korrekt blandet - reagerer jern med svovl
Fe + S --> FeS + Q (eksoterm proces).
Det dannede svovljern FeS refraktioneres ikke til Fe og S igen, hvorfor der er tale om en ikke-reversibel proces.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2008 af Larsendrengen (Slettet)

En reversibel proces (faktisk rent hypotetisk) er en proces som udelukkende forløber gennem ligevægtstilstande.

Skriv et svar til: Reversible reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.