Almen studieforberedelse (AT)

AT - synopsis om film

27. maj 2008 af gassa (Slettet)
Mit emne er som så manges andre: krig, medier og teknologi.

Min lærer foreslog jeg valgte at beskæftige mig med filmen Top Gun, der beskriver livet på flåden og livet under en pilot-uddanelse.
Det interessante ved netop denne film er, at militæret har været med til at finansiere filmen, samt stille alle materialler til rådighed.
Dermed kan man diskutere om filmen er blevet underlagt en form for censur fra militærets side, eller faktisk blevet brugt som led i en kampagne til at hverve flere unge mennesker til flyvevåbnet?

Er generelt lidt på bar bund omkring hvilken teori jeg kan inddrage?
Vores lærer vil helst have vi skal inddrage noget teori, der indebærer en diskursanalyse, men som er meget svært i mit tilfælde - da alt materialler der er udleveret omkring teorien tager udgangspunkt i at metoden bliver brugt på en tale.

Anyone, der ved hvordan jeg skal gribe det hele an, og hvilke metoder eller vinkler der kunne være interresante til denne her film.

De to fag er Dansk og Samfundsfag.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2008 af søde tanja (Slettet)

Du kan lave noget filmanalyse på den, hvilket er oplagt. hvodan kameravikler, lyd og lys og sådanne ting påvirker filmen. Om filmen havde været anerledes hvis man så det fra en andens synspunkt osv. De metoder der hører ind under dansk er fx netop analyse, derved kan du måske bruge analyse til at belyse det samfundsfaglige?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2008 af Vinæs (Slettet)

Hey, lavede en lignende opgave sidste år, bare i Mediefag og Samfundsfag.
Det første du skal gøre er at se på hvordan du kan få dansk og samfundsfag til at arbejde sammen.

Du siger at du skal "diskutere om filmen er blevet underlagt en form for censur fra militærets side, eller faktisk blevet brugt som led i en kampagne til at hverve flere unge mennesker til flyvevåbnet? ". en nem måde at arbejde på ville være hypotetisk deduktivt, hvor du opstiller nogle hypoteser som du så afprøver ved hjælp af hhv. dansk og samfundsfag, for derigennem, hermed behøver du ikke gridse de metodiske fingre til ved at integrere fagene meget.

Et bud på et par hypoteser kunne være.

1) Top Gun romantiserer det at være i flåden
Her er en diskursanalyse slet ikke nogen dårlig idé, men det er på den anden side også en måde at arbejde på der er svær og tidskrævende. Du skal se på alle de steder de nævner flåden, og livet som soldat og se på hvilke meningssammenhænge de skaber om flåden.

2) Det var i hærens interesse at cencurere Top Gun, og herigenem romantisere ideén om at være i flåden.
Undersøg om dette er sat ved at se på statestikker eller andre toeretikere om amerikansk krigsførsel.

Det har selvfølgelig meget at gøre med hvilke ideér du selv har, men hvis du opstiller sådanne hypoteser og prøver at efterprøve dem kan du angribe problemstillingen både dansk og samfundsfagligt uden at gøre det på samme tid.






Svar #3
28. maj 2008 af gassa (Slettet)

Hvis jeg nu vælger at gå hypotetisk deduktivt frem, og opstille nogen hypoteser - er diskursanalysen jo selvfølgelig oplagt.

Men hvilke samfundsfaglige teorier kunne jeg inddrage?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2008 af Vinæs (Slettet)

Umiddelbart vil jeg sige medieteorier.

Skriv et svar til: AT - synopsis om film

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.