Matematik

ligninger! :o

28. maj 2008 af emd (Slettet)
vi får en månedsmatematik for hver måned og denne her gang er der nogle ligninger som jeg bare ikke kan finde ud af!
så jeg ville høre, om der er nogle af jer der ved det og vil give et forslag til et resultat, da jeg ikke er den store matematik nørd. :)
men her kommer de:
opgave 1) 3x + 1 = 4

opgave 2) x : 9 = 5

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2008 af mathon

3x + 1 = 4
træk 1 fra på begge sider
3x + 1 - 1 = 4 - 1
hvoraf

3x = 3

divider med 3 på begge sider
3x/3 = 3/3
hvoraf
x = 1

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2008 af mathon

x/9 = 5

gang med 9 på begge sider

(x/9)*9 = 5*9
hvoraf
x = 45


Ha' en dejlig aften!!!:-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2008 af Isomorphician

Opgave 2:
Du må dividere og gange med det du vil, undtaget 0, bare du gør det på begge sider af lighedstegnet.
Hvad er det omvendte af at dividere x med 9?

Svar #4
28. maj 2008 af emd (Slettet)

mange tak (-:

Svar #5
28. maj 2008 af emd (Slettet)

jeg forstod ikke rigtig opgave 2 helt, så er der en der vil være sød at forklare den. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2008 af Isomorphician

x/9 = 5
hvis vi skriver lidt om på det står der:
x*(1/9) = 5
for at fjerne 9.-delene, ganges der med 9 på begge sider så der står:
x*(9/9) = 5*9
9/9 giver 1, så der står nu:
x*1 = 45
x*1 giver x, og x er nu isoleret:
x = 45

Svar #7
28. maj 2008 af emd (Slettet)

og det kan ens matematik lærer godt forstå når man går i 6. klasse?

Svar #8
28. maj 2008 af emd (Slettet)

kan det ikke gøre på en måde, uden at gøre det dér med brøkdele? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2008 af Isomorphician

Spørgsmålet er måske snarere om du forstår det?
Du kan også bare sige at fordi x divideres med 9, ganges der med 9 for at ophæve brøken.

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. maj 2008 af Isomorphician

#8
Det er jo lidt svært, når opgaven nu engang er formuleret som den er.
Det er jo så en glimrende mulighed for at få trænet din brøkregning lidt.

Skriv et svar til: ligninger! :o

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.