Matematik
a og b's betydning?
29. maj 2008 af
P.L. (Slettet)
er i tvivl om a og b´s betydning i en potensfunktion...?
Er a ikke bare hældningstallet? eller er det fremskrivningsfaktoren?
og er b ikke begyndelsesværdien?
Er a ikke bare hældningstallet? eller er det fremskrivningsfaktoren?
og er b ikke begyndelsesværdien?
Svar #1
29. maj 2008 af o1-studie (Slettet)
a er det tal, som funktionen vokser med pr. f.eks år.
jo b er startværdien
jo b er startværdien
En potens-funktion f er på formen
f(x) = b*x^a
hvor b>0 og a>0 eller a<0. x E R\{0}.
"Er a ikke bare hældningstallet?
eller er det fremskrivningsfaktoren? "
Hverken eller.
Det kan være du tænker på du tænker på eksponentiel vækst. (ba^x)
f(x) = b*x^a
hvor b>0 og a>0 eller a<0. x E R\{0}.
"Er a ikke bare hældningstallet?
eller er det fremskrivningsfaktoren? "
Hverken eller.
Det kan være du tænker på du tænker på eksponentiel vækst. (ba^x)
Svar #3
30. maj 2008 af evasvensson (Slettet)
Men hvis b = startværdien, hvad er a så? Jeg har svært ved at huske forskel på ekspo. vækst og potensvækst..
Svar #4
01. juni 2008 af Duffy
I en potens-funktion f på formen
f(x) = b*x^a
er b>0 og a>0 eller a<0. x E R\{0}.
er b 'start-værdien' og a er potensen
[hvoraf navnet "Potens-funktion"]; den ubekendte x står i en eller anden potens.
Fx x^2 er "x i anden potens" , eller i daglig tale bare "x i anden".
(I virkeligheden er hele [x^a] en potens, hvor a er i eksponenten).
-----------------------------------------
I en eksponential-funktion g på formen
g(x) = b*a^x
er b>0 og a>0 og a!=0, x E R.
er b 'start-værdien' og x er eksponenten [hvoraf navnet "EKSPONENTial-funktion"; den ubekendte er i eksponenten] og a er grundtallet.
----------------------------------------
Prøv evt at læse om disse funktioner i din MATEMATIK-bog.
f(x) = b*x^a
er b>0 og a>0 eller a<0. x E R\{0}.
er b 'start-værdien' og a er potensen
[hvoraf navnet "Potens-funktion"]; den ubekendte x står i en eller anden potens.
Fx x^2 er "x i anden potens" , eller i daglig tale bare "x i anden".
(I virkeligheden er hele [x^a] en potens, hvor a er i eksponenten).
-----------------------------------------
I en eksponential-funktion g på formen
g(x) = b*a^x
er b>0 og a>0 og a!=0, x E R.
er b 'start-værdien' og x er eksponenten [hvoraf navnet "EKSPONENTial-funktion"; den ubekendte er i eksponenten] og a er grundtallet.
----------------------------------------
Prøv evt at læse om disse funktioner i din MATEMATIK-bog.
Skriv et svar til: a og b's betydning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
