Fysik
El-lære - effekt i el-pære
29. maj 2008 af
ManonN (Slettet)
Her er opgaven: "En spændingskilde er sammensat af fire sereieforbundne alkalinebatterier. Spændingskildens elektromotoriske kraft er U0 og dens indre resistans er Ri. Spændingskilden forbindes til to el-pærer, som vist (de to pærer er parallelforbundet). Den ene el pære har resistansen R2 og den anden har resistansen R2"
U0=6,3 V, Ri=1,1 ohm, R1=15 ohm, R2=60 ohm
Beregn den effekt, der omsættes i hver af de to el-pærer.
Jeg har fundet strømmen igennem spændingskilden, som jeg får til 5,7 A, men jeg kan simpelhen ikke finde strømme til hver af de to el-pærer. Jeg får hele tiden den ene til at være større en den samlede strøm. Er der nogen der kan hjælpe mig med en formel?
På forhånd tak
Mvh
Manon
U0=6,3 V, Ri=1,1 ohm, R1=15 ohm, R2=60 ohm
Beregn den effekt, der omsættes i hver af de to el-pærer.
Jeg har fundet strømmen igennem spændingskilden, som jeg får til 5,7 A, men jeg kan simpelhen ikke finde strømme til hver af de to el-pærer. Jeg får hele tiden den ene til at være større en den samlede strøm. Er der nogen der kan hjælpe mig med en formel?
På forhånd tak
Mvh
Manon
Svar #1
29. maj 2008 af mathon
1) beregn polspændingen U_pol = U_y
2) polspændingen er fælles for R1 og R2
3) P1 = U_y^2/R1 og P2 = U_y^2/R2
se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=487428
2) polspændingen er fælles for R1 og R2
3) P1 = U_y^2/R1 og P2 = U_y^2/R2
se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=487428
Svar #2
29. maj 2008 af mathon
Ry = (R1*R2)/(R1+R2)
Uo = (Ri+Ry)I, hvoraf
I = Uo/(Ri+Ry)
og
Uy = Uo-Ri*I
Uo = (Ri+Ry)I, hvoraf
I = Uo/(Ri+Ry)
og
Uy = Uo-Ri*I
Svar #3
29. maj 2008 af ManonN (Slettet)
tusinden tak.. Nu tror jeg rent faktisk at jeg består i morgen .-)
Skriv et svar til: El-lære - effekt i el-pære
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
