Matematik

Differentiering på TI89

29. maj 2008 af Mulle86 (Slettet)
Hej Alle..

Håber på en super hjælp herinde.. :)

Jeg ved at når jeg skal differentiere på TI89'eren trykker jeg
d( og så udtrykket som skal differentieres)

Men når jeg f.eks. trykker:
d(3x^3-x+7,x) Hvilket burde give resultatet: 9x^2-1
Men min TI89 skriver 8.????

Hvilke indstillinger er forkerte?? For indtastningen er jeg ret sikker på er rigtig..

Håber på hjælp fra dig... ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du må have defineret x som et tal på et tidspunkt. Mener du skal trykke F6 og clear A-Z. Den funktion er i hvert fald et eller andet sted. Prøv igen bagefter.

Svar #2
29. maj 2008 af Mulle86 (Slettet)

Jeps.. ;) Det var lige nøjagtigt det jeg skulle.. Mange takker... :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg har leget for meget med min lommeregner! xD

Svar #4
29. maj 2008 af Mulle86 (Slettet)

Lige endnu et spørgsmål så.. =)

Når jeg skal differentiere:

5/4x^2 * y^0.5

Så giver den mig noget helt forkert... den skulle gerne komme frem til 4y/x - men det gør den bestemt ikke...

Et nyt forslag til hvad jeg gør forkert... ;)

Svar #5
29. maj 2008 af Mulle86 (Slettet)

hehe.. Det kan godt være - men dejligt det kan komme mig til gode så... =)

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2008 af mathon

hvad står der her 5/4x^2 * y^0.5 ?

1) (5/4)x^2 * y^0.5
2) 5/(4x^2) * y^0.5

Svar #7
01. juni 2008 af Mulle86 (Slettet)

Der sku stå:

(5/4)x^2 * y^0.5

:)

Svar #8
01. juni 2008 af Mulle86 (Slettet)

Og kan jeg ikke bare trykke:
,x,y) efter det der skal differentieres for at differentiere først mht.x og dernæst y????

Nogen der evt. kender en god manual - udover TI's egen selvfølgelig.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. juni 2008 af mathon

d((5/4)x^2*y^0.5,x) = (5/2)*x*sqrt(y) = (5/2)*x*y^0,5, da y holdes konstant

d((5/4)x^2*y^0.5,y) = 0,625*x^2/sqrt(y) = (5/4)*x^2*(1/2)*y^(-1/2) = (5/8)*x^2*y^(-1/2), da x holdes konstant

Skriv et svar til: Differentiering på TI89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.