Matematik

HJÆLP, meget vigtigt., bestem koordinatsæt til grafens skæringspunkt

29. maj 2008 af søde1990 (Slettet)
om en lineær funktion f(x) oplyses at f(-3)= 1 og f(1)=9. bestem en forskrift for f(x), og bestem koordinatsættene til grafens skæringspunkter med koordinatsystemets akser.

Sådan lyder opgaven, ved at f(x)= 2x+7
Kan ikke komme videre derfra.

HJÆÆÆÆLP

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2008 af o1-studie (Slettet)

Find allerførst forskriften for f(x)
a=(y2-y1)/(x2-x1)
b=y*ax1

Svar #2
29. maj 2008 af søde1990 (Slettet)

ja det har jeg fundet. :)
F(x)= 2x+7

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2008 af Da-ted (Slettet)

Skæring med førsteakse (x-akse) <=> f(x)=0 altså (x,0)
Skæring med andenakse (y-akse) <=> f(0) altså (0,y)

Svar #4
29. maj 2008 af søde1990 (Slettet)

men hvordan kommer jeg frem til nogle tal ?
jeg er lost.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2008 af janko (Slettet)

#4
Det har Da-ted beskrevet i #3:
1) Skæring med førsteakse (x-akse) <=> f(x)=0 altså (x,0)
2) Skæring med andenakse (y-akse) <=> f(0) altså (0,y)



1) 2x+7=0 (løs x)
2) 2*0+7= (læg sammen)

Svar #6
29. maj 2008 af søde1990 (Slettet)

sys bare ikke det giver det rigtige,
punkterne skal blive(0,7) og (-3,5 , 0)

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2008 af o1-studie (Slettet)

Det bliver det da også
2*-3,5 = -7
-7 + 7 = 0
x=3.5

2*0 = 0
0+ 7 = 7
y=7

altså

(0,7) og (-3,5 , 0)

Svar #8
29. maj 2008 af søde1990 (Slettet)

men sådan ville man jo ikke komme frem til det.
hvis man kun ved:
1) 2x+7=0
2) 2*0+7=

Skriv et svar til: HJÆLP, meget vigtigt., bestem koordinatsæt til grafens skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.