Matematik
Store tal
01. juni 2008 af
handyman (Slettet)
Jeg skal have lidt hjælp til opgave c. Er udregningerne til a og b korrekte?
Delopgave A:
Rejs 2000 år tilbage i tiden og indsæt 10 kr. på en bankkonto der garanterer 5 % i rente om året. Rejs nu frem til nutiden og forestil dig at du hæver hele beløbet i 10-kroner og stabler mønterne i en høj stabel. Antag at tykkelsen på en 10-krone er en milimeter. Hvor høj bliver stablen målt i kilometer?
Løsning:
Kn = 10*(1+0,05)^2000 = 2,3911022*10^43 kroner
Antal 10-kroner: 2,3911022*10^43/10 = 2,3911022*10^42
Højde af stabel i km: 2,3911022*10^42/10*100*1000 = 2,3911022*10^36
Delopgave B:
Forestil dig at du samtidig med at du indsatte beløbet i banken for 2000 år siden sendte en lysstråle ud i verdensrummet. Hvor langt er denne lysstråle nået da du hæver pengene? (Antag blot at lysets hastighed er 300000 km/s)
Løsning:
300000*60*60*24*365*2000 = 1,89216*10^16 km
Delopgave C:
Forestil dig at du bliver tilbudt to forskellige investeringsmuligheder. Enten kan du sikre dig et afkast, der hvert sekund vokser med lysets hastighed (300.000 km ti-kroner) eller du kan sikre dig 5% vækst om året. Hvad vil du vælge?
Delopgave A:
Rejs 2000 år tilbage i tiden og indsæt 10 kr. på en bankkonto der garanterer 5 % i rente om året. Rejs nu frem til nutiden og forestil dig at du hæver hele beløbet i 10-kroner og stabler mønterne i en høj stabel. Antag at tykkelsen på en 10-krone er en milimeter. Hvor høj bliver stablen målt i kilometer?
Løsning:
Kn = 10*(1+0,05)^2000 = 2,3911022*10^43 kroner
Antal 10-kroner: 2,3911022*10^43/10 = 2,3911022*10^42
Højde af stabel i km: 2,3911022*10^42/10*100*1000 = 2,3911022*10^36
Delopgave B:
Forestil dig at du samtidig med at du indsatte beløbet i banken for 2000 år siden sendte en lysstråle ud i verdensrummet. Hvor langt er denne lysstråle nået da du hæver pengene? (Antag blot at lysets hastighed er 300000 km/s)
Løsning:
300000*60*60*24*365*2000 = 1,89216*10^16 km
Delopgave C:
Forestil dig at du bliver tilbudt to forskellige investeringsmuligheder. Enten kan du sikre dig et afkast, der hvert sekund vokser med lysets hastighed (300.000 km ti-kroner) eller du kan sikre dig 5% vækst om året. Hvad vil du vælge?
Svar #1
01. juni 2008 af dnadan (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=528126
Skriv et svar til: Store tal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
