Matematik

reduceringsmetode??? eksempel

03. juni 2008 af liridon (Slettet)
hej

Giver (xy+x^2)/(xy) = 1+(x/y) ???

Hvis ja hvilken metode skal man bruge og hvordan gør man??

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2008 af peter lind

Træk alt sammen over på samme side af lighedstegnet. Sæt det derefter på fælles brøkstreg. Til slut: se hvad du kan gøre enklere i tælleren.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2008 af ibibib (Slettet)

ja.
(xy+x^2)/(xy) = (xy)/(xy) + x^2/(xy) = 1 + x/y

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2008 af mathon

(xy+x^2)/(xy) = (xy+(xy*x)/y)/(xy) = xy(1+(x/y))/(xy) = 1+(x/y)

Skriv et svar til: reduceringsmetode??? eksempel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.