Matematik
Hjælp til to opgaver (funktion og andengradsligning)
03. juni 2008 af
MGK91 (Slettet)
Hej allesammen..
Jeg er igang med at lave en prøve uden hjælpemidler, og kan ikke rigtigt finde ud af to af opgaverne, derfor ville jeg lige høre, om der er nogen der ude, som kan hjælpe mig??
1) en funktion er givet ved
f(x)= 4*a^x,
hvor a er et positivt tal. Grafen for denne funktion går gennem punktet (2,100).
a) bestem tallet a.
2) der er givet ligningen
ax^2+4x+2=0. hvor a er 0
a) bestem diskriminanten for denne andengradsligning.
bestem tallet a, så andengradsligningen har netop én løsning.
Desuden: Nogen der har nogle forslag til nogle typiske opgaver , man kan få til en årsprøve på c-niveau (1.g)
på forhånd tak
Jeg er igang med at lave en prøve uden hjælpemidler, og kan ikke rigtigt finde ud af to af opgaverne, derfor ville jeg lige høre, om der er nogen der ude, som kan hjælpe mig??
1) en funktion er givet ved
f(x)= 4*a^x,
hvor a er et positivt tal. Grafen for denne funktion går gennem punktet (2,100).
a) bestem tallet a.
2) der er givet ligningen
ax^2+4x+2=0. hvor a er 0
a) bestem diskriminanten for denne andengradsligning.
bestem tallet a, så andengradsligningen har netop én løsning.
Desuden: Nogen der har nogle forslag til nogle typiske opgaver , man kan få til en årsprøve på c-niveau (1.g)
på forhånd tak
Svar #1
03. juni 2008 af Da-ted (Slettet)
1a
100 = 4*a^2 (isoler a)
2a
diskriminanten = b^2-4ac altså 4^2-4*a*2 = 16-8a
En andengradsligning har 1 løsning når d = 0 altså 16-8a=0
c
Not a clue
100 = 4*a^2 (isoler a)
2a
diskriminanten = b^2-4ac altså 4^2-4*a*2 = 16-8a
En andengradsligning har 1 løsning når d = 0 altså 16-8a=0
c
Not a clue
Svar #2
03. juni 2008 af MGK91 (Slettet)
1)
dvs at det bliver:
100 = 4 * a^2
(kvadratrod)100 = 4 * (kvadratrod)a
10 = 4 * a
10/a = 4*10
a = 40
dvs at det bliver:
100 = 4 * a^2
(kvadratrod)100 = 4 * (kvadratrod)a
10 = 4 * a
10/a = 4*10
a = 40
Svar #3
03. juni 2008 af Da-ted (Slettet)
nej husk nu dine regler: Hvad du gør på HELE den ene side skal gøres på HELE den anden side.
100 = 4 * a^2 bliver altså (kvadratrod)100 = (kvadratrod)4 * (kvadratrod)a
100 = 4 * a^2 bliver altså (kvadratrod)100 = (kvadratrod)4 * (kvadratrod)a
Skriv et svar til: Hjælp til to opgaver (funktion og andengradsligning)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
