Kemi

kemi hjælp...

19. september 2004 af camilla2 (Slettet)
100mL 3,0*10^-5M bariumchloridopløsning blandes med 200mL 4,5*10^-5M natriumsulfatopløsning ved 25C.
Dannes der bundfald af bariumsulfat?

Jeg går ud fra at, bariumsulfat danner bundfald, fordi det er tungtopløseligt.
men hvordan skal jeg opskrive ligevægtsudtrykket for reaktionen i dette tilfælde?.

Er der ikke nok nogen der vil hjælpe mig..
På forhånd tak...

Mvh. Camilla







Svar #1
19. september 2004 af camilla2 (Slettet)

er der ikke nogen der kan hjælpe...

Svar #2
19. september 2004 af camilla2 (Slettet)

?

Brugbart svar (2)

Svar #3
19. september 2004 af frodo (Slettet)

kigger lige på det ved 8-tiden!

Brugbart svar (2)

Svar #4
19. september 2004 af KemiKasper (Slettet)

udregn koncentrationerne af barium-ioner og sulfat-ioner efter sammenblandingen. Overgår produktet af disse to tal opløselighedsproduktet for bariumsulfat ?

Svar #5
19. september 2004 af camilla2 (Slettet)

er ik helt med......?

Brugbart svar (3)

Svar #6
19. september 2004 af frodo (Slettet)

hvad niveau har du kemi på?

Brugbart svar (2)

Svar #7
19. september 2004 af frodo (Slettet)

Rekationen, der ses på, er :

Ba2+ + SO4(2-) <--> BaSO4

Svar #8
19. september 2004 af camilla2 (Slettet)

jo det ved jeg godt.... men hvad skal jeg med bariumchloridopløsning og natriumsulfatopløsning

Svar #9
19. september 2004 af camilla2 (Slettet)

A niveau

Brugbart svar (2)

Svar #10
19. september 2004 af frodo (Slettet)

idet du blander de to opløsninger sammen, sker der en resktion imellem de ioner, der er anført i resktionen!

Du kender koncenrationerne af ionerne, og kan derfor udregne ionproduktet. Hvis dette ionprodukt er større end opløseligheds produktet, vil der udfældes BaSO4 før der indstiller sig en ligevægt!

Svar #11
28. september 2004 af camilla2 (Slettet)

jeg har fået BaSO4 til at være 1,35^-9..
den er mindre end opløselighedsproduktet som er 1,1*10^-10 M^2... så der dannes ikke bundfald eller hvad..?

Brugbart svar (2)

Svar #12
28. september 2004 af frodo (Slettet)

nej, så vil der ikke udfældes BaSO4.

Svar #13
28. september 2004 af camilla2 (Slettet)

sorry jeg har fået BaSO4 til at være 1,35*10^-9 M..
den er mindre end opløselighedsproduktet som er 1,1*10^-10 M^2, ik??
kan du se om jeg har regnet rigtigt:
Ko=[BaCl2]*[NaSO4]
Ko= 3,0*10^-5 M * 4,5*10^-5 M
Ko=1,35*10^-9.....?


Brugbart svar (2)

Svar #14
28. september 2004 af frodo (Slettet)

det var også det jeg fik, så mon ikke det er rigtigt, når vi begge får det?

Brugbart svar (2)

Svar #15
28. september 2004 af frodo (Slettet)

det var også det jeg fik, så mon ikke det er rigtigt, når vi begge får det?

Brugbart svar (2)

Svar #16
28. september 2004 af melis@ (Slettet)

ok så der vil ikke udfældes BaSO4 i dette tilfælde.....

Svar #17
28. september 2004 af camilla2 (Slettet)

ok tak skal i ha!

Skriv et svar til: kemi hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.