Matematik
forklarings problem ang, hældningstallet
05. juni 2008 af
kim19 (Slettet)
I en linær funktion y=ax+b
er a voksende hvis a>0 og a er aftagende hvis a<0 hvorfor er det sådan, kan ikke se det, håber en vil hjælp da jeg skal til mundtlig eksame imorgen.
er a voksende hvis a>0 og a er aftagende hvis a<0 hvorfor er det sådan, kan ikke se det, håber en vil hjælp da jeg skal til mundtlig eksame imorgen.
Svar #1
05. juni 2008 af Isomorphician
grafen, og ikke a, er voksende for a > 0, og omvendt for a < 0
Svar #2
05. juni 2008 af dnadan (Slettet)
Hvis a>0 er grafen for y=ax+b stigende:
Prøv fx. at lade a=2 og b=0
heraf:
f(x)=2x+0=2x
Prøv nu at lave et silleben, stiger eller falder funktionsværdien, når x stiger?
Det samme overvejes ved a<0
(en anden måde at forklare dette på ville være differentialregning, men det kender du med stor sandsynlighed ikke til)
Prøv fx. at lade a=2 og b=0
heraf:
f(x)=2x+0=2x
Prøv nu at lave et silleben, stiger eller falder funktionsværdien, når x stiger?
Det samme overvejes ved a<0
(en anden måde at forklare dette på ville være differentialregning, men det kender du med stor sandsynlighed ikke til)
Skriv et svar til: forklarings problem ang, hældningstallet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
