Matematik

eksponential funktion.

05. juni 2008 af Christian14 (Slettet)
Hej alle..

Jeg skal lave en eksponentiel funktion for en linie der står i punkt (3,5;5) og slutter i punkt (8,3) Hvad gør jeg.. jeg skal vel bruge denne funktion: f (x)= a*b^x



Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2008 af dnadan (Slettet)

og slutter i punkt (8;3)?

Der menes nok: som går igennem punkterne A og B.

Men kig i din formelsamling, så vil du se, hvorledes a beregnes.

Og hvis du ikke har sådan en på dig, så opstil to ligninger med to ubekendte, hvorefter konstanterne a og b beregnes.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2008 af mathon

"... en linie der står i punkt (3,5;5) og slutter i punkt (8,3)" er det på enkeltlogaritmisk papir
eller
er det bare igennem disse to punkter?

Svar #3
05. juni 2008 af Christian14 (Slettet)

ja jeg mener selvfølgelig at den går igennem de to punkter. :) men hvordan..

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2008 af mathon

...det var ikke det, du udtrykte i din tekst, men never mind...

f(x)= y = b*a^x

5 = b*a^3,5
3 = b*a^8 ..........ligningerne divideres

(5/3) = a^(3,5-8)
(5/3) = a^(-4,5)
(3/5) = a^4,5

0,6^(1/4,5) = a
a = 0,892689
hvoraf
f(x)= y = b*0,892689^x samt

3 = b*0,892689^8, hvoraf
b = 3/0,892689^8 = 7,43908

konklusion:
f(x)= y = 7,43908*0,892689^x

Svar #5
05. juni 2008 af Christian14 (Slettet)

tak for svaret.. jeg har selv fået samme svar og indtegnet funktionen i graph.. det stemmer overens.. ved du eller nogen andre hvordan jeg beskærer linien, så jeg kun har linien fra det ene punkt til det andet?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2008 af mathon

f(x)= y = 7,43908*0,892689^x og x€[3;8]

Svar #7
05. juni 2008 af Christian14 (Slettet)

hmm.. jeg synes ikke rigtigt det virker...det er måske fordi jeg bruger graphmatica?

Skriv et svar til: eksponential funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.