Fysik

Danske råstoffer – FSA

05. juni 2008 af SørenJS (Slettet)
Hej.

Om små to uger skal jeg op i fysik / kemi, og lige for tiden er jeg i gang med at lave dispositioner til de forskellige ting jeg kan komme op i.

Et af emnerne vi har arbejdet med en min klasse, er danske råstoffer. Vi har blandt andet brændt og læsket kalk, men vi har heller ikke lavet mange andre forsøg end det.

Mens jeg så sad og skrev de forsøg jeg kunne lave på min disposition, syntes jeg at to forsøg virkede meget vagt – og derfor ville jeg gerne have et par råd til, hvad jeg måske kunne prøve.

Jeg har selv et par ideer, som I også meget gerne må komme med kommentarer til.

- Jeg har overvejet varme noget saltvand for at få vandet til at fordampe, så kun havsaltet blev tilbage. Man kan så godt sige at havsalt ikke er et specielt dansk råstof, men vi har vidst ikke rigtigt noget stensalt på min skole.

- I forbindelse med havsaltsforsøget, kom jeg også til at tænke på en formel jeg engang havde hørt.
Det var noget om, hvor meget energi der skulle til for at få vand til at fordampe – sådan husker jeg det i hvert tilfælde. Hvis jeg havde denne formel kunne jeg påvise hvor energikrævende det var at udvinde havsalt, og at der derfor bedre kunne betale sig at udvinde stensalt i gamle dage.

Alle forslag og kommentarer er velkomne.

På forhånd tak.

Skriv et svar til: Danske råstoffer – FSA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.