Matematik

omregning mellem enheder

06. juni 2008 af katti20 (Slettet)
Hej

Er der nogen der kan hjælpe med at omregne mellem enheder.

Jeg skal vide hvad en dm (kubik decimeter) hedder i cm og i andre måleenheder?

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2008 af susna (Slettet)

Det nemmeste er at begynde med at skrive sammenhængen op i en dimension f.eks.

1 dm = 10 cm

og så bagefter sætte det hele i tredie

1^3 dm^3 = 10^3 cm^3
=>
1 dm^3 = 1000 cm^3

det kan du gøre for alle måleendheder.
eks. 1 m = 100 cm,

1^3 m^3 = 100^3 cm^3
=> 1 m^3 = 10^6 cm ^3 osv osv

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2008 af mathon

(1 m)^3 =(10 dm)^3
eller
1 m^3 = 10^3 dm^3 = 1000 dm^3


(1 m)^3 =(10^2 cm)^3
eller
1 m^3 = 10^6 cm^3 = 1000.000 cm^3


(1 m)^3 =(10^3 mm)^3
eller
1 m^3 = 10^9 mm^3 = 1000.000.000 mm^3

Skriv et svar til: omregning mellem enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.