Matematik

Øhh,,,,,,, tredjegrads ligning!

20. september 2004 af LA PLAYA (Slettet)
Løs ligningen: x^3-4x = 0

-mener der er en smart måde at lave den om til en "skjult" 2. grads ligning....men hvordan er det nu lige det er...?




På forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2004 af sontas (Slettet)

x(x^2-4) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2004 af sontas (Slettet)

så bare brug nulreglen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

dvs.

x((x-2)(x+2))=0

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2004 af JulieJense (Slettet)

Hvis du ikke kender nul-reglen betyder det, at du ved, at én af dine to led skal give nul for at udtrykket er sandt. Dvs.
x = 0 eller (x^2-4) = o dvs.
x = 0 eller x = KVADR(4) = 2

Skriv et svar til: Øhh,,,,,,, tredjegrads ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.