Matematik
Bestemmelse af foriskrift for cirkelbue
21. september 2004 af
TwoStates (Slettet)
Jeg har denne tegning:
http://www.absinthen.dk/ting.jpg
Udover det får jeg oplyst følgende:
"Figuren viser en cirkelbue der er en del af en cirkel med radius r".
Find en forskrift for den funtkion f der har den viste cirkelbue som graf.
Nogle der kan hjælpe, for jeg er fandeme ved at være blank endnu engang i dag :)
http://www.absinthen.dk/ting.jpg
Udover det får jeg oplyst følgende:
"Figuren viser en cirkelbue der er en del af en cirkel med radius r".
Find en forskrift for den funtkion f der har den viste cirkelbue som graf.
Nogle der kan hjælpe, for jeg er fandeme ved at være blank endnu engang i dag :)
Svar #1
21. september 2004 af iB (Slettet)
Du ved at cirklen har lignignen x^2+y^2=r^2. Når du skal finde en funktionsforeskrift bruger du bare at f(x)=y, og y isolerer du fra cirklens lignign. Derefter kan du skrive, at f(x)=blablabla for -l<x<l
Svar #2
21. september 2004 af iB (Slettet)
Hov, så lige på tegnignen igen: Kan man være sikker på at cirklen har centrum i origo?
Svar #3
21. september 2004 af TwoStates (Slettet)
Hvis origo er (0,0) så tror jeg man skal regne med det ja :)
Men tak for hjælpen mester !
Men tak for hjælpen mester !
Skriv et svar til: Bestemmelse af foriskrift for cirkelbue
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
