Matematik

Ligning - lineær udvikling - EKSAMEN IMORGEN. HJÆLP! (:

09. juni 2008 af Sl1 (Slettet)
Hej .

Jeg skal til mundtlig eksamen imorgen, og der er nogle af spørgsmålene jeg ikke kan finde ud af.

1. Du vise et eksempel på grafisk løsning af en ligning.
Kan nogle komme med et eksempel og hvordan jeg kan vise det grafisk ? (:

2. Du skal argumentere for at stigningstallet kan beregnes udfra:
a = (y2-y1):(x2 - x1)

3. Du skal bestemme en regne forskrift udfra givne punkter på grafen for en lineær udvilking, find selv på et eksempel?
- Nogen der har en formel eller hvad menes der? (:

Håbber nogen kan hjælpe. hurtigt muligt .

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)

Ad 1)
Hvis du fx skal løse ligningen 2x + 3 = 5x - 2, så svarer det til skæringspunktet mellem linjerne for f(x) = 2x + 3 og g(x) = 5x - 2.

Ad 2)
Hældning er defineret som ændring i y-værdi over ændring i x-værdi.


Ad 3)
Benyt formlen du selv nævner i Ad 2 til at finde hældningskoefficienten a. Konstanten b, som er skæringspunktet med andenaksen, findes ved at indsætte et punktet (x0,y0) samt a i:

y = ax + b <=> b = y0 - a*x0

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2008 af dnadan (Slettet)

1)
Opstil selv en ligningen af typen:
ax+b=c

Hvor konstanterne a,b og c frit kan vælges.

Opskriv herefter funktionerne:
f(x)=ax+b
og
g(x)=c

Find nu skærringen mellem disse ved brug af grafregneren.

2)
Bevises ved opstilling af to ligninger med to ubekendte:
y1=a*x1+b (1)
og
y2=a*x2+b (2)
Træk (1) fra (2):
y2-y1=a*x2+b-(a*x1+b)

Og prøv selv at gå videre derfra.

3) Angiv selv to punkter A(x1;y1) og B(x2;y2)
Find nu den rette linje igennem punkterne A og B:

1. Find først hældningskoefficienten ved formlen i 2)
2. Find herefter konstantledet b ved indsættelse af et af dine to punkter(valgfrit) i y=a*x+b, hvor du netop lige har fundet a. Her er b den eneste ubekendte, bestem denne ved isolering.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)

Følgende erstatter formlen i Ad 2:
TeX-writeren har problemer med at skrive kapitaler, så de små delta-tegn skal rettes til kapitaler.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2008 af Mester_Bean (Slettet)

ad 1) Hvis du skal løse ligningen 3x+4=2, kunne du integne grafen for funktionen f(x)=3x+4 og grafen for funktionen g(x)=2. Skæringspunktet's førstekoordinat mellem de to grafer vil være løsningen til ligningen

ad 3) Du skal forstille dig, at du har opgivet to punkter (x1,y1) og (x2,y2) eller bare (2,4) og (12,8). Hvordan vil du så finde forskriften for den funktion, hvis graf går igennem de to punkter, når det oplyses, at der er tale om en lineær udvikling?

Svar #5
09. juni 2008 af Sl1 (Slettet)

Okay, tak .

Men hvad står f(x) for? - f(x)=3x+4
og g(x)

Er det, det som man skal skive ind i feks det program som hedder geogebra ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2008 af Mester_Bean (Slettet)

du kunne også bare kalde dem for y=3x+4 og y=2

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2008 af buggyy (Slettet)

f, såvel som g, er blot navne for funktioner. En funktion har den specielle egenskab, at den for hver uafhængig variable (x) kun har én afhængig variable (y - fra f(x)).

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2011 af 2650michy (Slettet)

Hvad er en lineær udvikling ?


Skriv et svar til: Ligning - lineær udvikling - EKSAMEN IMORGEN. HJÆLP! (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.