Matematik
stamfunktioner med konstanten k ?
09. juni 2008 af
halolo (Slettet)
Hej :)
Nogen der ved, hvorfor en funktion "blot" er parallelforskudt, når en stamfuntion F(x)får en konstant, k, på.. er der måske et bevis, der forklarer dette? håber nogen kan hjælpe.
Nogen der ved, hvorfor en funktion "blot" er parallelforskudt, når en stamfuntion F(x)får en konstant, k, på.. er der måske et bevis, der forklarer dette? håber nogen kan hjælpe.
Svar #1
09. juni 2008 af susna (Slettet)
Konstanten k betyder, at funtionen rykker op og ned af y-aksen.
Det er nemmest at se, hvis du som eksempel på den rette linie:
y=ax+b
og forskudt med k
y1=ax+b+k
hvor y har skæringspunktet b med y-aksen og y1 har b+k.
Dette gælder for alle funktioner, og ikke kun stamfunktioner.
Det er nemmest at se, hvis du som eksempel på den rette linie:
y=ax+b
og forskudt med k
y1=ax+b+k
hvor y har skæringspunktet b med y-aksen og y1 har b+k.
Dette gælder for alle funktioner, og ikke kun stamfunktioner.
Skriv et svar til: stamfunktioner med konstanten k ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
