Matematik

Skæringspunkt

09. juni 2008 af LouiseLG (Slettet)
Hejsa.


Hvordan er det man beregner koordinater til skæringspunkt i funktioner som ser således ud:

x-2 og x^2-6x+8

Kan slet ikke huske det.

Skal bare lære hvordan

Mvh Louise

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Skæringspunkter med hvad? Hinanden eller den ene koordinatakse?

Svar #2
09. juni 2008 af LouiseLG (Slettet)

Det får jeg ikke rigtig og vide.

Men jeg skal "bare" finde skæringskoordinaterne så jeg går ud fra at det er med hinanden.

Kan du forklare hvordan jeg skal gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad er funktionerne lig med?

Svar #4
09. juni 2008 af LouiseLG (Slettet)

f(x) = x-2 og g(x) = x^2 - 6x + 8


Det er den information jeg får.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Så skal du nok finde skæringspunktet imellem funktionerne. Det sker i 2 led. Du skal starte med at finde ud af, hvornår funktionsværdien for dem begge er ens og derefter finde denne værdi. Du starter med at sætte f(x)=g(x)<=>x-2=x²-6x+8<=>x²-7x+10=0 og du har så nu en andengradsligning, du kan løse som du plejer. Herefter indsætter du de fundne værdier for x i enten f(x) eller g(x) for at finde funktionsværdierne. Så har du fundet skæringspunkterne.

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2008 af quindelist (Slettet)

sæt dem lig hinanden, så får du en andengradsligning som du løser.
rødderne= x-værdierne i skæringspunkterne. Dem indsætter du og finder så y-værdierne

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2008 af quindelist (Slettet)

*S*jeg skriver for langsomt!

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Det kan trænes! :D

www.2addicted.com/words

Svar #9
09. juni 2008 af LouiseLG (Slettet)


Mange tak for hjælpen til quindelist og Jerslev

Vil det så sige at koordinaterne er:

(5,3) og (2,0) ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#9: Jeg har ikke lige regnet det igennem, men med så fine tal skal det nok passe. :)

Svar #11
09. juni 2008 af LouiseLG (Slettet)

Okay. Tak igen.

God sommer til jer:)

Mvh Louise

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. juni 2008 af quindelist (Slettet)

#9 -lige præcis!!

God sommer til dig også

Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.