Matematik

y = ba^x

10. juni 2008 af sabo (Slettet)
Er der nogen der kan fortælle mig hvordan man tegner en eksponentiel udvikling i et koordinatsystem?

Svar #1
10. juni 2008 af sabo (Slettet)

s

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2008 af dnadan (Slettet)

Sildeben(støttepunkter) eller grafregner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Eller finder enkeltlogaritmisk papir

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2008 af dnadan (Slettet)

#3
Dertil skal der stadig støttepunkter til :-)

Svar #5
10. juni 2008 af sabo (Slettet)

altså hvad skal jeg skrive i sildebenet?
f.eks hvis jeg har denne y = 300*1,08^x
skal det så bare være forskellige x (år) ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2008 af dnadan (Slettet)

#4
Dertil skal der stadig støttepunkter til :-) --> Dertil skal der stadig støttepunkter

Svar #7
10. juni 2008 af sabo (Slettet)

Altså jeg skal tegne det på tavlen til min mundtlig eksamen? hehe

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juni 2008 af dnadan (Slettet)

#5
beregn nogle punkter, og så har du hvad du skal skrive.
En god idé er i al fald at bestemme skærringen med y-aksen(kan direkte aflæses fra forskriften)

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. juni 2008 af dnadan (Slettet)

#7
Det er blot en skitse, så præcis behøver man ikke være med dem :-)

Svar #10
10. juni 2008 af sabo (Slettet)

og hvordan beregner jeg nogle punkter?
er det: f.eks hvis jeg har denne y = 300*1,08^x
skal det så bare være forskellige x (år) ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

#4 #6
Af ja self.. Nåede lige at tænke det da jeg pressede "indsæt svar" men mente noget i stil med "du kan evt. bruge enkeltlogaritmisk papir"

#10
Ja! Hvis du bruger enkeltlogaritmisk papir kan du nøjes med to punkter som du kan slå en linje imellem.

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. juni 2008 af dnadan (Slettet)

#10
f(x)=300*1,08^x

Et punkt kunne være:
f(0)=300*1,08^0 = 300

Punktet er hermed (0;300)
På samme vis beregnes nogle andre støttepunkter(dem må du selv klare, ændr på x-værdien, og beregn)

- Men igen, hvis det er en skitse, så er det ikke vigtigt at være så præcis igen.

Svar #13
10. juni 2008 af sabo (Slettet)

hehe sorry men er ikke helt med :(
altså jeg skal til mundtlig eksamen, Du skal – gerne ved eksempel – forklare eksponentielle udviklinger
Så ville jeg tegne en på tavlen jo ?men det vil så sige jeg bare skal lave forskellige x (år) også tegne punkterne ind?
#11 - det bliver da ikke en linje? bliver det ikke sådan en blød streg?

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. juni 2008 af dnadan (Slettet)

#13
En eksponentiel udvikling tegnet i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem bliver netop en ret linje.

I et almindeligt koordinatsystem ligner det.. tja en eksponentiel udvikling :-) (den krummer, opad eller nedad, afhængigt af a-værdien)

Svar #15
10. juni 2008 af sabo (Slettet)

ja lige præcis.
men vil det så sige at det ikke er nødvendig at jeg skal tegne en specifik linje på tavlen? Kan jeg bare tage en der går op og en der går ned? og sige at den vokser når a er større end 1 og går ned når den er miondre end 1 og større end nul?

Brugbart svar (0)

Svar #16
10. juni 2008 af dnadan (Slettet)

#15
Netop, lav blot en skitse (det andet skal man ikke bruge sin tid på, nødmindre de ligefrem beder om det)

Svar #17
10. juni 2008 af sabo (Slettet)

når okay.... tusind tak :D
men når der står jeg skal ved eksempler forklare.
skal jeg så bare tage feks. y= 300*1,08 . og sige at y er slutværdien, og 300 er start og den stiger 1,08 pr år?

Brugbart svar (0)

Svar #18
10. juni 2008 af Major90 (Slettet)

Du mangler da umiddeltbart x-konstanten i det udsagn. Du kunne eksempelvis finde eksempler fra den virkelige verden hvor den eksponentielle vækst gælder.

Svar #19
10. juni 2008 af sabo (Slettet)

hvor har jeg glemt det? i #7 ? men det er da renteformle er det ikke? vil det så sige at y= 300*1,08 ikk er en eksponentiel udvk ? altså a er 8% også + 1 = 1,08 ? også i x'ende år?

Skriv et svar til: y = ba^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.