Fysik

fysik.

22. september 2004 af matematiker (Slettet)
Hej jeg har en opgave hvor jeg har lavet de første 3 men kan ikke finde ud af den sidste så hvis nogle kan jeg hjælpe vil jeg blive meget glad for det.

Skoda:
En bil accelerer i 3.gear fra 60km/h til 90 km/h i løbet af tiden 7,4s.

a) beregn gennemsnitsaccelerationen i denne bevægelse.
a) gennemsnitsaccelerationen = 1.13m/(s*s)

b) hvor langt ville bilen kører under denne bevægelse hvis det var konstant acceleration.
b) strækningen = 30,9m

c) massen af bilen er 1000kg. beregn effekten Fres i det øjeblik farten er 80km/h i den betragtede bevægelse.
c) P = 25,11kW

d) bremselængden ved opbremsning fra 80km/h er 29m.
beregn bremsekraften på bilen under opbremsningen. Beregn derefter bremselængden fra 80km/h når bilen er påmonteret en påhængsvogn uden bremser med massen 400kg.

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2004 af Lurch (Slettet)

du kan regne accelerationen ud ved,
v^2 - v0^2 = 2*a*s

Bremsekraften bliver jo så,
F=1000kg*a

i del 2, skal du jo så bare regne den modsatte vej, og sætte bilesn masse til 1400kg

Svar #2
22. september 2004 af matematiker (Slettet)

hvad er v0 så.... v er vel de 80km /h...?

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2004 af Lurch (Slettet)

v0 er start hastigheden, altså 80km/h
v=0, da bilen står stille når den er bremset ned

Svar #4
22. september 2004 af matematiker (Slettet)

ja så man skal altså bare sige v0^2 = *a*s....
tak for hjælpen...

Brugbart svar (1)

Svar #5
22. september 2004 af Lurch (Slettet)

ja, men husk at den siger,
-v0^2=2*a*s

Accelerationen bliver altså negativ. Det skal den også, da den er modsatrettet i forhold til bevægelsen

Brugbart svar (1)

Svar #6
18. september 2006 af TruArtist (Slettet)

sidder selv og laver opgaven nu. Det lader til at du under b) har glemt at der er en begyndelses hastighed. Du har altså kun regnet strækningen ud for en retlinjet bevægelse med konstant acceleration men glemt begyndelseshastigheden på 60 km/t.
Brug at S= 0,5 * a * t^2 + ( V0 * t ). så for jeg strækningen til 154,163 m

Brugbart svar (1)

Svar #7
04. februar 2012 af læsefreak (Slettet)

#6 

jeg er også igang med denne opgave, men kan ikke finde ud af hvad de forskellige ting i stedfunktionen skal være..

s(t)= 0,5 * a * t^2 + v_o * t +s_0

altså hvad v_0, t og s_0 er.. 

kan du hjælpe! :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. februar 2012 af svedske93 (Slettet)

Hvordan har du fået resultatet i opgave a ? Jeg får nemlig noget helt andet


Skriv et svar til: fysik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.