Matematik
Potens vokser med?
11. juni 2008 af
Major90 (Slettet)
log/y)=x*log(a)+log(b)
efter ovenstående ligning har jeg fundet ud af at eksponentiel sammenhæng indtegnet på semi-log ville vokse med log(a).
Når en potens så ser ud som følger, hvad vokser den så med?:
log(y)=a*log(x)+log(b)
efter ovenstående ligning har jeg fundet ud af at eksponentiel sammenhæng indtegnet på semi-log ville vokse med log(a).
Når en potens så ser ud som følger, hvad vokser den så med?:
log(y)=a*log(x)+log(b)
Svar #1
11. juni 2008 af mathon
du blander tingene:
1) er overskriften rigtig?
2) er linje 2 og 3 rigtige?
1) er overskriften rigtig?
2) er linje 2 og 3 rigtige?
Svar #2
11. juni 2008 af Major90 (Slettet)
Altså ved godt at de første 2 linjer er om eksponentiel. Altså har jeg ikke ret i at eksponentiel vækst vokser med log(a) når det bliver afbildet på semi-log papir?
Så tænkte jeg jo på hvad potens vokser med når den bliver afbildet på dobbwlt-log papir?
Så tænkte jeg jo på hvad potens vokser med når den bliver afbildet på dobbwlt-log papir?
Svar #3
11. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)
Vi har, at log(y) er en lineær funktion af log(x) = a \cdot log(x) + log(b)$)
for en potensudvikling y = b*x^a.
Konstanten a er hældningskoefficienten for den rette linje i det dobbeltlogaritmiske koordinatsystem, der fremkommer ved en potensudvikling. Hvis vi har to punkter (x1,y1) og (x2,y2), vil vi således kunne bestemme konstanten a ved-log(y_1)}{log(x_2)-log(x_1)}$)
Konstanten a er hældningskoefficienten for den rette linje i det dobbeltlogaritmiske koordinatsystem, der fremkommer ved en potensudvikling. Hvis vi har to punkter (x1,y1) og (x2,y2), vil vi således kunne bestemme konstanten a ved
Skriv et svar til: Potens vokser med?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
