Matematik

reducering 3

22. september 2004 af Carter (Slettet)
hehe det er mig er i tvivl igen.

(6x+5½)/(x+2) - (2x-9)/(2x+4)
= 10x+2/2x+4
el skal man gange med (2x+4) og (x+2) ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

hvad blev der lige af en fællesnævner?

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2004 af Lurch (Slettet)

hvad mener du med 5(1/2)

Svar #3
22. september 2004 af Carter (Slettet)

5,5

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

får et resultat, der hedder:

(5x^2+20x+20)/(x^2+4x+4)

skal vi sammenligne mellemregninger =D

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2004 af Damon (Slettet)

(6x+5½)/(x+2) - (2x-9)/(2x+4) =
(6x+5½)/(x+2) - (2x-9)/(2*(x+2)) =
(6x+5½)/(x+2) - (x-4½)/(x+2) =
(6x+5½ - x-4½)/(x+2) =
(5x+1)/(x+2)

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2004 af Lurch (Slettet)

jeg får det hele til at blive 5

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2004 af Damon (Slettet)

Sæt 2 uden for parantes i nævnere i brøk nummer to

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2004 af Lurch (Slettet)

(6x+11/2)/(x+2) - (2x-9)/(2x+4) =
2(6x+11/2)/2(x+2) - (2x-9)/(2(x+2)) =
(12x+11-2x+9)/2(x+2) =
(10x+20)/2(x+2) =
10(x+2)/2(x+2) =
10/2 =
5

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

nåh ja, selvfølgelig har #6 (også) ret... glemte bare at sætte 5 udenfor parantes... - og det er mig der snakker om at reducere så meget så muligt =D

Svar #10
22. september 2004 af Carter (Slettet)

ja det er jo det samme bare forkortet

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. september 2004 af Lurch (Slettet)

damon har lige en fortegns kikser,
(6x+5½ - x-4½)/(x+2) FORKERT

(6x+5½ - x+4½)/(x+2) = RIGTIGT

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. september 2004 af Damon (Slettet)

Minus minus er selvfølgelig +

Pis :P

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. september 2004 af kalinna (Slettet)

må man godt stjæle lidt opmærksomhed herfra, når i har fundet resultatet og jeg er i virkelig knibe..?

Brugbart svar (0)

Svar #14
22. september 2004 af Lurch (Slettet)

fyr løs. (jeg har lige svaret dig i din anden tråd)

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. september 2004 af kalinna (Slettet)

takker :D

Brugbart svar (0)

Svar #16
22. september 2004 af kalinna (Slettet)

meeen.. får den nu stadig ik til at passe... :(

Svar #17
22. september 2004 af Carter (Slettet)

øhh hvad er rigtig damons el. lurches?

Brugbart svar (0)

Svar #18
22. september 2004 af Lurch (Slettet)

MIN!! :D

Skriv et svar til: reducering 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.