Matematik

Funktioner.

13. juni 2008 af matti89 (Slettet)
Hej alle.
Jeg skal snart til matematik eksamen, men har lige et spørgsmål. Jeg skal udlede formlen T2= log2/ loga. Vil høre om T2= log2/ loga er det samme som T2=ln2/ lna ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, det er det. Prøv selv med et konkret eksempel.

Svar #2
13. juni 2008 af matti89 (Slettet)

Tak for det(-:

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2008 af mathon

T2 = log(2)/log(a) er det samme som T2 = ln(2)/ln(a)

da logaritmefunktioner er proportionale
log(x) = k*ln(x)
hvoraf

log(x2)/log(x1) = (k*ln(x2)/k*ln(x1)) = ln(x2)/ln(x1)
(k = 1/ln(10))

Skriv et svar til: Funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.