Kemi
Sukker -> Alkohol
23. september 2004 af
Jensus (Slettet)
I gærcellen omdannes sukker til alkohol under anaerobe vilkår.
C12H22011 -> 2 C5H6O + 2 CO2 + 5 H2O
Vi har 7 gram sukker. Hvor mange gram alkohol bliver der dannet?
C12H22011 -> 2 C5H6O + 2 CO2 + 5 H2O
Vi har 7 gram sukker. Hvor mange gram alkohol bliver der dannet?
Svar #1
23. september 2004 af tante_toffee (Slettet)
du finder først molarmassen af henholdsvis sukker og alkohol. da du kender massen af sukkeret, kan du finde stofmængden af sammen. derefter kigger du på forholdet mellem sukkeret og alkoholen, hvoraf du finder stofmængden af alkohol. da du jo også kende molarmassen af alkohol, finder du deraf massen af samme.
brug: n=m/M <=> m=n*M
brug: n=m/M <=> m=n*M
Skriv et svar til: Sukker -> Alkohol
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
