Fysik
fysik
23. september 2004 af
xyz (Slettet)
hvor meget energi skal der bruges til at koge en gryde med 1,5 kg kogende vand tør?vand specifikke fordampninsvarme er 2257 kj/kg. hvis kogepladen har en effekt på 800 W,hvor lang tid tager det da, at koge gryden tør
Svar #1
23. september 2004 af Lurch (Slettet)
se formlerne for fordamningsvarme og effekt, og sæt disse sammen
Svar #6
23. september 2004 af QaZZaQ
Der går 2257 kj til at opvarme et kg vand. Du har 1.5 kg. Så det skulle være til at finde ud af.
Watt er joule pr. sekund. Du ved hvor mange joule der skal til, og du ved hvor mange watt der er. Så skal du bare finde ud af at koble dine tal sammen.
a)
1.5kg*2257kj/kg = ####kj
b)
800w=####*10^3j/T
T = ####*10^3/800w = !!!!s
Watt er joule pr. sekund. Du ved hvor mange joule der skal til, og du ved hvor mange watt der er. Så skal du bare finde ud af at koble dine tal sammen.
a)
1.5kg*2257kj/kg = ####kj
b)
800w=####*10^3j/T
T = ####*10^3/800w = !!!!s
Skriv et svar til: fysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
