Matematik
en opgave
26. september 2004 af
sul (Slettet)
Hej!
Jeg vil gerne have hjælp med den opgave:
Linjerne l og m har ligningerne:
l:y= -2x+5 og m:y= ax-3
Tegn de to linjer i et koordinatsystem, hvis a= 2.
Bestem tallet a, så de to linjer bliver ortogonale.
Jeg har tegnet, men jeg kunne ikke finde tallet a.
På forhånden tak.
Jeg vil gerne have hjælp med den opgave:
Linjerne l og m har ligningerne:
l:y= -2x+5 og m:y= ax-3
Tegn de to linjer i et koordinatsystem, hvis a= 2.
Bestem tallet a, så de to linjer bliver ortogonale.
Jeg har tegnet, men jeg kunne ikke finde tallet a.
På forhånden tak.
Svar #1
26. september 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)
hvis de to linjer er ortogonale har de samme hældningskoreficient men med omvendt fortegn. a=-(-2)=2
jeg ville umiddelbart tro det er det der er the case... men klokken er mange såh...
jeg ville umiddelbart tro det er det der er the case... men klokken er mange såh...
Svar #2
26. september 2004 af sigmund (Slettet)
Ja IngenKenderDagen, klokken er mange. Når to linier er ortogonale er produktet mellem deres hældningskoefficienter -1. Dvs. at a ovenfor findes som a=1/-2=-1/2.
Skriv et svar til: en opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
