Matematik

Har jeg ret? faktorisering

18. juni 2008 af Kiakruse (Slettet)
Har jeg ret i dette, eller er det fuldstændig volapyk?

f(x) = ax2+bx+c = a(x – x1)(x – x2).
BEVIS: a(x-x1)(x-x2) = x•x-x•x2-x1•x-x1•(-x2) = x²-(x1+x2)x+x1•x2

På forhånd tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2008 af mathon

a(x – x1)(x – x2) = ax² - a(x1+x2)x + a*x1•x2

Svar #2
18. juni 2008 af Kiakruse (Slettet)

Mange tak, kan du muligvis også lige kort forklare mig hvad en stamfunktion er? Jeg ved det godt, men det er lige det med at sætte de rigte ord på.

Svar #3
18. juni 2008 af Kiakruse (Slettet)

Altså, jeg skal gøre rede for begrebet stamfunktion..

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2008 af Jyotis (Slettet)

Jeg er ikke sikker på om du helt kan kalde det et bevis, da du jo ikke rigtig når frem til ax^2+bx+c=a(x-x1)(x-x2), og desuden mangler du at gange a ind i.
Om du alligevel kan lave et bevis hvor du fortsætter i den dur kan jeg ikke benægte, men jeg kender det ikke.

I stedet kan du indsætte formlerne for nulpunkterne i det faktoriserede polynomium og reducere.

Dvs.:

f(x)=a(x-(-b+d^½)/2a)(x-(-b-d^½)/2a)=ax^2+bx+c

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2008 af mathon

en stamfunktion, F(x) til en funktion, f(x)
er defineret
ud fra gyldigheden

F'(x) = f(x)

Svar #6
18. juni 2008 af Kiakruse (Slettet)

Puha, det var et ordentlig stykke, men jeg kan godt se hvad du mener nu.
Men hvordan kommer du fra a(x-(-b+d^½)/2a)(x-(-b-d^½)/2a) til den oprindelige ligning, nemlig ax^2+bx+c?

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. juni 2008 af mathon

vedrørende #0

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=545403


Svar #8
18. juni 2008 af Kiakruse (Slettet)

Mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. juni 2008 af mathon

#6
se
http://peecee.dk/upload/view/119916

Skriv et svar til: Har jeg ret? faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.