Fysik
Forsøg: Stående bølger på en fiskesnøre
18. juni 2008 af
knudsen999 (Slettet)
Jeg skal til eksamen imorgen i fysik, og har trukket emnet bølger. Jeg skal præsenterer forsøget stående bølger på en fiskesnøre
og eftervise, at frekvensen af den n'te partialsvingning er n gange så stor som frekvensen for første partialsvingning (fn = n x f1)
Jeg skal endvidere undersøge om f2 og L er omvendt proportionale, hvor L betegner afstanden mellem vibrator og trisse og f2 betegner den frekvens, hvor anden partialsvingning opstår.
Hvordan gør jeg dette?
På forhånd tak
og eftervise, at frekvensen af den n'te partialsvingning er n gange så stor som frekvensen for første partialsvingning (fn = n x f1)
Jeg skal endvidere undersøge om f2 og L er omvendt proportionale, hvor L betegner afstanden mellem vibrator og trisse og f2 betegner den frekvens, hvor anden partialsvingning opstår.
Hvordan gør jeg dette?
På forhånd tak
Svar #1
18. juni 2008 af juventuz (Slettet)
#0
1)Der fremkommer fx 1 bug ved 80Hz. 2 bug ved 160Hz. Derved ses der, at f_n=n*f_1
1)Der fremkommer fx 1 bug ved 80Hz. 2 bug ved 160Hz. Derved ses der, at f_n=n*f_1
Svar #2
18. juni 2008 af knudsen999 (Slettet)
Tak :) Men jeg synes det er svært at præsenterer forsøget overfor censor. Nogen gode ideer der?
Svar #3
18. juni 2008 af juventuz (Slettet)
Kig evt i opgaver, hvis der er dele af forsøget, som du ikk forstår. Det er bare om at sætte sig ind i forsøget. Det kan du godt. Held og lykke
Skriv et svar til: Forsøg: Stående bølger på en fiskesnøre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
