Generelt

Ny start (gym.)

18. juni 2008 af Mussy06 (Slettet)
Hej allesammen,
så har jeg (sikkert også andre) ferie (: (i princippet, mangler translokation). Og jeg tænkte lidt på, hvordan i havde det, da i begyndte på en ungdomsuddannelse. Var det meget nyt? Jeg er nemlig typen, der er mindre snaksalig i starten og har svært ved at vænne mig til, at al ting bliver nyt :/.
Og hvordan er det med karakterer?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2008 af gfjtz (Slettet)

Med hensyn til karakterer fik jeg ofte at vide, at man formentlig ville falde, når man kom på gymnasiet – men sådan blev det ikke; så hvis man plejer at få gode karakterer i folkeskolen, burde det også være muligt på gym.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2008 af DennisDeH (Slettet)

Da jeg begyndte var det første halve år meget meget forvirrende...
Ingen kunne det samme, så der blev brugt meget energi på at vi alle skulle komme på samme niveau.

Desuden skulle vi, ihvertfald i de naturvidenskabelige fag, lære at alt det vi havde lært i folkeskolen var forkert ;).

Det første halve år får du nok ikke så gode karakterer, fordi du endnu ikke har lært at arbejde/tænke på den måde man gør på gymnasiet. Efterhånden som du får det lært, omkring starten af studieretningsforløbet, så begynder du at få de gode karakterer.
Jeg fik både et 4'tal og et 7'tal i matematik i grundforløbet, men efter jeg har "vænnet" mig til den anden måde at tænke på, har jeg kun fået 12 siden.

Mht. til det sociale, så glæd dig til du skal puttes, og i skal på introtur. Det hele kommer af sig selv, frygt ej! :D. Da jeg begyndte tænkte jeg "Kææft, dem her kommer jeg sq aldrig særlig godt ud af med". Det har dog heldigvis ændret sig, og jeg har fået nogle geniale klassekammerater!

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2008 af DennisDeH (Slettet)

En lille note:
Mine karakterer er steget i alle fag undtagen engelsk efter jeg begyndte på Teknisk Gymnasium Sønderborg, så det er muligt ;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2008 af gfjtz (Slettet)

#2 - Det er dog ikke alle steder, man kommer på introtur, f.eks. gjorde vi ikke. :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2008 af DennisDeH (Slettet)

#4
Stakkels mennesker.. Det burde være lov ;)
Vi drak os dumme sammen med lærerne :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2008 af blackduck (Slettet)

#0

Rent fagligt starter det stille og roligt. Hvis du kan følge med i folkeskolen kan du også følge med her, og jeg aner ikke hvor myten med de faldende karakterer er kommet fra. Hvis du kigger på landsgennemsnittet for folkeskoler og landsgennemsnittet for gymnasiet ligger de sjovt nok begge to tæt 8 (13-skala). Men det er selvfølgelig en frisk start, så du får ikke 10 bare fordi din lærer ved, at det kunne du jo hvis du gad :) Nogen vil falde, andre stige, men der er ingen som bliver "slagtet". Det er også lidt en myte, at man pludselig er helt frit stillet. Jeg oplevede det som om at jeg blev holdt mere i hånden i gymnasiet end i folkeskolen. Der føres fravær, du får at vide at de og de sider skal læses eller at den afleveringen skal laves til den dag.

De fleste er nok ret nervøse, jeg var i hvert fald. De første par uger kan selvfølgelig godt være lidt hårde, fordi man ikke rigtig kender nogen og alt er nyt. Men, det er jo nogen rigtig store klasser, så der går som regel ikke særlig længe inden man har fundet nogen man kan lide at snakke med. Jeg er heller ikke selv særligt frembrusende. Husk at alle andre er lige så nervøse som dig :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Well, nu er jeg snart færdig med 2g, så det er efterhånden ved at være et stykke tid, siden jeg startede. Da jeg startede var vi anden årgang på den ny reform, og det var derfor meget forvirrende. Alle grundforløbende som var oprettet året forinden var næsten alle ændret, og lærerne vidste derfor næsten lige så lidt om det, som vi gjorde. Undervisningsmæssigt var det første år altså præget af lidt turbulens. Er nok lidt anerledes for jer, der starter nu.
Jeg har selv svært ved at vænne mig til nye ting, så jeg kan godt fortælle dig lidt om, hvordan jeg havde det. Umiddelbart kom jeg fra folkeskolen, hvor jeg var en af de helt klart fagligt bedste. Stopfyldt med selvtillid begyndte jeg altså, selv om jeg aldrig har været en af dem, som råber højst. Generelt var der ikke ret mange, der kendte nogen af de andre fra klassen, så vi var rimelig hurtige til at blive venner på kryds og på tværs. Især introturen var en væsentlig faktor, glæd dig til den. Nå, karaktermæssigt faldt jeg ret meget i første ombæring. Mit snit i folkeskolen lå på 9,5, men mine karakterer i gymnasiet lå omkring 4-7 allesammen. Ikke fordi jeg ikke var dygtig, men fordi mine lærerer endnu ikke kendte mig ret godt, da jeg som sagt, aldrig har sagt super meget i timerne. Slet ikke i starten. Allerede ved næste karaktergivning havde jeg dog forvandlet flere af 4-tallerne til 10-taller, og jeg sluttede således meget godt. Mine årsprøve- og eksamenssnit lå på 10,9.

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. juni 2008 af blackduck (Slettet)

Og lige en tilføjelse. Prøv at se hvor mange der kommer igennem gymnasiet. Det er jo ikke sådan, at du skal være vildt intelligent eller ofre hele dit liv i tre år på studier. Det er helt op til dig selv hvor meget gymnasiet skal fylde. Nogen går op i det med liv og sjæl, andre har bestemte interesser og følger bare lidt adspredt med i andre fag, mens andre igen har tornhøje fraværsprocenter, manglende afleveringer og bare lige sørger for at bestå skidtet. Jeg hørte da jeg begyndte på gymnasiet, at en eller anden gut bruge 4 timer om dagen på lektier. Tjo, de findes vel. Men der findes lige så mange som bruger 0 timer om dagen på lektier, og som kun lige præcis laver de afleveringer der kræves.

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. juni 2008 af karamellen2 (Slettet)

I min klasse kunne man mærke forskellen på de elever, der kom fra 9. klasse og de der kom fra 10. klasse.. Jeg er selv været på en boglig stærk efterskole i 10. klasse og kunne sammen med de andre fra 10.klasser slappe meget af det første halvår, hvorimod en del af dem, der kom direkte fra 9. fik lidt af en chok og mange faldt i karakterer først, men det ændrede sig da de kom længere hen i 1g.. Der var mange der ikke kunne forstå at de ikke fik samme karakter som i 9. klasse for samme præstation på gymnasiet, men det er efterhånden sevet ind hos de fleste, at der altså er forskel på 9.klase og 1g...

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. juni 2008 af MGK91 (Slettet)

Til det sociale: Glæd dig! Det er så fedt. Personligt kan jeg bare sige, at da jeg første dag sad overfor de mennesker, tænkte jeg også bare, ååh nej, skal jeg gå i klasse med dem? Eftersom de første dage er introdage, bliver man rystet sammen. da jeg lå i min seng efter 1. dag, tænkte jeg, at det var en total fed klasse jeg kom i, der var som om jeg havde kendt mange af dem i flere uger eller noget.. Jeg er også selv lidt tilbageholdende når det gælder nye mennesker, men det skal nok komme! Folk er selv gode til at komme hen til en..
Til det faglige: Jeg selv kom direkte fra 9. klasse, og der var nogle ting, hvor jeg tænkte wooow jeg klarer det aldrig! Men folk er søde til at hjælpe (: Desuden er det første ½ år, grundforløbet, ikke så svært. Der går man fra at være folkeskole elev til gymnasie elev, og siden gym. elev til studerende. Det er først efter grundforløbet, at man kan mærke at tingene er på et højere niveau.

Ellers glæd dig! Selvom det godt kan være en smule hårdt at have 2-3 afl. til en uge :p det er dog ikke hele tiden!!

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

#10 Nej nogle gange har man 7 afleveringer på en uge! det har jeg prøvet én gang, har aldrig oplevet noget så skrækkeligt, men ellers er lektiebyrden meget passende. Lærerne er også mere forståelige, hvis man siger, at man ikke kan få læst sine ting pga. lektier i andre fag. Man bliver generelt behandlet meget bedre, som voksne mennesker der er kommet for at blive klogere.

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. juni 2008 af BigEyes (Slettet)

#0 Jeg er 2g'er efter sommerferien, og Yah jeg har også sommerferie...

Socialt, så er det lidt nervepirrende i starten, fordi man bliver ved med at tænke HVAD NU HVIS jeg ikke får nogle venner, og hvem skal jeg nu gå rundt med osv. Men tro mig! Det kommer helt af sig selv. På vores skole havde vi fx. to introdage, hvor vi skulle på skattejagt, og vi "legede" navnelege, så vi kunne huske alle navnene osv., og tilmed havde vi også en introtur, som faktisk er ret god at have, fordi man bliver nødt til at være sammen med de andre, og det hjalp da også en del, og nu køre det hele bare på skinner.

Fagligt skruede jeg virkelig op, da jeg begyndte på gymnasiet. Så mit gennemsnit steg faktisk til første karakterblad, og har steget lige siden. Så det handler bare om, at gøre et rigtig godt indtryk, og faktisk bare at følge med.

Kort sagt: GLÆD DIG!

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. juni 2008 af MGK91 (Slettet)

#11 det lyder slemt! Hvad klasse går du i?

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

#13 Det var i slutningen af 3.g.. Jeg havde et ekstra B-fag og 5 A-fag der og de var ikke så gode til at sprede afleveringerne ud, så jeg blev lige bombet til sidst.
Men resten af tiden har jeg haft ca. 2-4 afleveringer om ugen lige som alle andre :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Det skal i øvrigt siges, at det især er os, der har matematik som højniveau, der belæmres af mindst en ugentlig opgave. I fysik giver de vist også et ugentligt opgavesæt for, men det kender jeg ikke til, da jeg SLET ikke interessere mig for de naturvidenskabelige fag. (læs: nørder!)

Svar #16
19. juni 2008 af Mussy06 (Slettet)

Hej alle sammen,
mange tak for jeres svar. Det er virkelig dejligt at få at vide, jeg ikke skal bekymre mig, selv om jeg direkte kommer fra 9. og er en tilbageholdende type. Men jeg frygter ikke noget mere, jeg glæder mig. Og i skal have mange tak for jeres besvarelser! - jeg har i hvert fald dannet mig nogle indtryk af, hvordan det vil blive.


Argh, Daniel. Are you serious? 7 afleveringer, hmm, ja ja, det ser jeg så frem til. :P


#15, hov hov, jeg skal være naturvidenskabelig ! xD

Hav en god aften.

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. juni 2008 af DennisDeH (Slettet)

#16
Hvorfor skal du ikke på HTX så? :)
Det er da det bedste valg hvis du vil naturvidenskab?

Brugbart svar (0)

Svar #18
19. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

#17 HF < HTX < HHX < STX

Svar #19
19. juni 2008 af Mussy06 (Slettet)

#17, det er rigtig nok, jeg har også spekuleret meget over, om det skulle være HTX el. STX.
- Jeg kunne godt lide HTX, fordi det var mere moderne, og at man også kunne få de mest relevante fag (til det, man nu vil være), men for praktisk ?
Hvorimod STX : Gammeldags (Læs : storebror til folkeskole), dog meget boglig. Så det skyldes, at jeg valgte STX. Men tro mig, jeg har virkelig grublet over det. Men føler mig ret sikker mht. STX :).


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. juni 2008 af DennisDeH (Slettet)

#18
!!!

Gud < Alt < HTX

Forrige 1 2 3 4 5 Næste

Der er 85 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.