Matematik

en sammenhæng

19. juni 2008 af Me-me (Slettet)
der står i et eksamensspørgsmål at jeg skal komme ind på sammenhængen mellem tilvækster for x og y i en potensfunktion.. er der nogen der kan hjælpe med det, for jeg forstår det ikke rigtigt.

Jeg har kun matematik på c niveau, så det behøver nok ikke være helt vildt indviklet og avanceret..

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2008 af mathon

...formentlig
menes

hvor mange procent stiger y,
hvis
x stiger med p%?

Svar #2
19. juni 2008 af Me-me (Slettet)

Men det er vel ikke det sammeprocentantal i alle funktioner er det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2008 af mathon

y = b*x^a, x€R+

yo = b*xo^a
y = b*((1+p/100)*xo)^a = b*(1+p/100)^a*xo^a = (1+p/100)^a*(b*xo^a) = (1+p/100)^a*yo

hvoraf
y/yo = (1+p/100)^a/1
og
(y-yo)/yo = [(1+p/100)^a - 1]

((y-yo)/yo)*100% = [(1+p/100)^a - 1]*100%

eller
udtrykt
når
F_x = (1+p/100)
er
F_y = (1+p/100)^a

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2008 af mathon

...p er naturligvis en variabel
altså
IKKE altid samme procent...:-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2008 af mathon

ex.
hvis x ændres med 3%,
øges
y med (1,03^a -1)*100%

Svar #6
19. juni 2008 af Me-me (Slettet)

er det det der med at når x ganges med k , så ganes y med ^k^a ? er det det, der beskriver det sammenhængen mellem tilvækster for x og y?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. juni 2008 af mathon

...lige præcis!!!:-)

Skriv et svar til: en sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.