Matematik

cirklens ligning giver to resultater

21. juni 2008 af bichr (Slettet)
Hej

Hvorfor er det nu, at når jeg har anvendte cirklens ligning (x-a)^2+(y-b)^2=r^2, at jeg får to resultater, et plus og et minus resultat?
Er det fordi jeg får et centrum på hver side af x-aksen? Eller hvordan er det nu det er?

Mvh Birgitte

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Du bliver nødt til at uddybe. To resultater for hvad?

Svar #2
21. juni 2008 af bichr (Slettet)

Jeg har en løst centrums resultater. Og nu anvender jeg så de resultater jeg har fået i cirklens ligning.

Har fået centrums reultater til at være: a=81,972 b= 114,929


dem sætter jeg ind i cirklens ligning som er:(x-a)^2+(y-b)^2=r^2

Og så får jeg et plus og et minus resultat.

altså det er y jeg finder nu, som giver et minus og et plus resultat.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Du bliver nødt til at skrive hele opgaven og dit løsningsforslag, det giver stadig ikke rigtig mening.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2008 af mathon

af
(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2
følger

|y-b| = sqrt(r^2-(x-a)^2)
og dermed

en øvre halvcirkel
y = b + sqrt(r^2-(x-a)^2), a-r<=x<=a+r

og

en nedre halvcirkel
y = b - sqrt(r^2-(x-a)^2), a-r<=x<=a+r

beliggende henholds over/på og under/på diameteren
y=b, a-r<=x<=a+r

Svar #5
21. juni 2008 af bichr (Slettet)

Marie-Louise:

Det er en opgave jeg selv har lavet i vores matematik B-eksamen, som jeg skal op i på mandag.
Jeg har lavet alle opgaver og afleveret for længe siden. Men nu skal vi jo til eksamen, og så skal vi ikke forklare beregninger i tal, men vi skal forklare teorien bag.

Jeg har lavet det i det program der hedder matchad. Har du det?

Svar #6
21. juni 2008 af bichr (Slettet)

Hvad betyder det der: sqrt? :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juni 2008 af Marie+Louise (Slettet)

bichr: Jeg overlader dig til mathon, det ser ud til at han ved hvad du taler om.
sqrt er kvadratrod.

Svar #8
21. juni 2008 af bichr (Slettet)

Okay.. Men tak fordi du tog dig tid.

Mathon: når du fx skriver: y=b, a-r<=x<=a+r

Skal det her "<=x" så betyde mindre end eller lig med..
Altså du skriver det på den måde, fordi man ikke kan lave det der tegn "mindre end eller ligmed" herinde?

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. juni 2008 af mathon

...lige præcis!!!:-)

Svar #10
21. juni 2008 af bichr (Slettet)

hehe .. Godt ;p

Tak for det (:

Svar #11
21. juni 2008 af bichr (Slettet)

hehe.. Har lige et lille spørgsmål.

Hvorfor er det nu man siger f mærke i x0.. Hvorfor mærke? Hva er det nu det dækker over.

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. juni 2008 af dnadan (Slettet)

f'(x0)

Funktionen f(x)'s afledte i punktet x0.

Hvorfor _'_udtales mærke, det er nok en længere historie end som så :-)

Svar #13
21. juni 2008 af bichr (Slettet)

hmm.. kan du uddybe at det er 'afledt'? Forstår det ikke lige..

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. juni 2008 af dnadan (Slettet)

#13
Differentieret

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. juni 2008 af DON CARLOS (Slettet)

#13

Af ren nysgerrighed. Er det fordi du har prøvet at solve cirklens ligningen aht y, så du kan tegne den på fx en grafregner?
Fordi når du gør det, så sker der det som Mathon beretter om, grundet i at der er noge udeffinerede værdier i en cirkels ligning, og derfor får du en 'over' og en 'under' (lige som rundstykker :D ).

Udover det, undre det mig, at du ikke har hørt om afledte funktioner, eller differential regning?

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. juni 2008 af mathon

...implicit differentiation af
cirkelligning:
se
http://peecee.dk/upload/view/105715

Skriv et svar til: cirklens ligning giver to resultater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.