Matematik

arealet af en trekant

21. juni 2008 af frkmaiken (Slettet)
Min opgave lyder på, at jeg skal gøre rede for arealet af en trekant.
dette skal bare gøres generalt, men kan ikke se hvordan det skal kunne gøres?
har kigget på nogle herinder, som har skrevet det, men forstår det ikk.

Min eneste teori er noget med, at en trekant og en rektangel eftersom at her i eksemplet er en trekant det halve af en tilsvarende rektangels areal ?
Men jeg forstår ikk, hvordan det kan bruges?

håber I kan hjælpe.
På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2008 af peter lind

Det er kun arealet af en rektangel, hvis det er en retvinklet trekant. I en rektangeler er arealet længden af den ene side ganget længden af den anden side. Den tilsvarende retvinklede trekants areal er så det halve af dette. Hvis trekanten ikke er retvinklet bliver arealet af trekanten det halve af et tilsvarende parallelogram.

Svar #2
21. juni 2008 af frkmaiken (Slettet)

okay. I dette tilfælde er det af en retvinklet trekant, men hvis der står at jeg skal gøre rede for dettes areal er det så nok mundligt at forklare det som du siger det ?
For jeg kan ikke rigtigt finde ud af, at bevise hvorfor det er det halve?

andet end hvis et rektangel har et areal på Ha*a
så er arealet af en trekant ABC er ½ gange højde gange grundlinje
Areal: ½* ha* a = ½*hb*b = ½*hc*c

men kan ikke rigtigt forklare hvorfor?

Svar #3
21. juni 2008 af frkmaiken (Slettet)

I dette tilfælde er det en retvinklet trekant, og kan sagtens sige det med at det er pga. det er det halve, man kan ikke rigtigt se hvordan beviset virker.

Rektanglet har arealet Ha* a så arealet af en trekant ABC er ½ gange højre gange grundlinje
Areal = ½*ha*a = ½*hb*b = ½*hc*c


Dette kan jeg ikke rigtigt ses, hvordan skal forklares?

Svar #4
21. juni 2008 af frkmaiken (Slettet)

Undskyld det samme svar, men min computer gik lidt i stå.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2008 af mathon

1) udledelse af parallellogramareal
2) to kongruente trekanter
3) T = (1/2)*h*g
4) T = (1/2)*h_a*a = (1/2)*h_b*b = (1/2)*h_c*c

1), 2) og 3)
se
http://peecee.dk/upload/view/120109

Svar #6
21. juni 2008 af frkmaiken (Slettet)

Mange tak.
D er det hvor det intet står, og det er stiblede linjer, ikk?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juni 2008 af mathon

...herudover
kan tilføjes
http://peecee.dk/upload/view/120112

Svar #8
21. juni 2008 af frkmaiken (Slettet)

Og hvad er P og T?

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. juni 2008 af mathon

#6
D forsvandt beklageligvis under beskæringen!!!:-)
så JO!

Svar #10
21. juni 2008 af frkmaiken (Slettet)

Intet. glem mit sidste spørgsmål(:
mig der ikke brugte hjernen.

Svar #11
21. juni 2008 af frkmaiken (Slettet)

Mange tak for det. det var lige hvad jeg havde brug for!(:

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. juni 2008 af mathon

#8
P er parallellogrammets areal
T er den søgte trekants areal

Skriv et svar til: arealet af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.