Kemi
Katalysator, reaktionshastighed
21. juni 2008 af
trice (Slettet)
Hej. Jeg er ved at undersøge reaktionshastighedens agfængighed af en katalysator til min eksamensdisposition, og jeg vil derfor gerne komme med et eksempel. Giver nedenstående mening?
Den egentlige reaktion: H2O2 (aq) --> O2 (g) + H2O (aq)
Nedenfor ses elementarreaktionerne. Der er tilsat I- som katalysator:
H2O2 (aq) + I- (aq) --> IO-(aq) + H2O (l)
IO-(aq) + H2O (aq) --> O2 (g) + H2O (aq) + I- (aq)
Giver det mening?? Og er der tale om en heterogen eller homogen reaktion??
Den egentlige reaktion: H2O2 (aq) --> O2 (g) + H2O (aq)
Nedenfor ses elementarreaktionerne. Der er tilsat I- som katalysator:
H2O2 (aq) + I- (aq) --> IO-(aq) + H2O (l)
IO-(aq) + H2O (aq) --> O2 (g) + H2O (aq) + I- (aq)
Giver det mening?? Og er der tale om en heterogen eller homogen reaktion??
Svar #1
22. juni 2008 af klogeåge13 (Slettet)
Jeg kan ikke lige se om det giver meninge.,...
Men det er i hvert fald en homogen-reaktion, idet reaktanterne og katalysator er i samme tildstandsform(eller fase)
husk på: homo= ens
hetro = forskellige
Men det er i hvert fald en homogen-reaktion, idet reaktanterne og katalysator er i samme tildstandsform(eller fase)
husk på: homo= ens
hetro = forskellige
Svar #2
22. juni 2008 af mikeh (Slettet)
det er en homogen reaktion... D.
jeg forstår ikk hvorfor du har skrevet I ?
jeg forstår ikk hvorfor du har skrevet I ?
Skriv et svar til: Katalysator, reaktionshastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
