Matematik

Lån, problemstillinger

22. juni 2008 af Isobella (Slettet)
MatC eksamen:
Jeg skal redegøre for de vigtigste problemstillinger indenfor LÅN. Hjælp tak.

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. juni 2008 af Jalokin1 (Slettet)

Kn=K*(1+r)^n

K: Startkapitalen
r: Renten i decimal tal(1+ fordi man jo skal have starten+renten, og ikke kun renten)
n: Antal år
Kn: Kapital efter de år er gået.

Jeg ved ikke om du kan bruge den, men når man snakker om lån er det i hvert fald vigtigt at kigge på Åop (årlig omkostnings procent). Der er en formel et eller andet sted.

Det primære i lån plejer at være

1: Kursen (hvis kursen er f.eks. 94 skal man betale 94 kroner pr. 100 kroner man låner, hvis den er 110 skal man betale 110 kroner pr. 100 kroner man låner)

2: Renten, hvis kursen er lav er renten oftest højere, derfor skal man kigge på både renten og kursen.

Skriv endelig igen, hvis det ikke var nok.

Brugbart svar (1)

Svar #2
24. juni 2008 af mathon

et annuitetslån

G = y/r[(1-(1+r)^(-n)]

hvor
G: gælden
y: terminsydelsen inkluderende rene og afdrag
r: r(entefoden) = p/100
n: antal indbetalinger
p: pct. pr termin

Skriv et svar til: Lån, problemstillinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.