Matematik

Sandsynlighed HJÆLP

27. september 2004 af danielruhmann (Slettet)
Hey... nogle mennesker der vil hjælpe med lidt naturfag.

På et tidspunkt viste undersøgelser, at hver femte dansker har et alkoholproblem. Bestem sandsynligheden for, at der blandt 25 tilfældigt valgte danskere:
Ikke er et alkoholproblem..
Ok, her sir jeg så:
p(x=0)=(4/5)^25=0,3777%
Dette gør jeg også med p(x=1), p(x=2), og da jeg så kommer til p(x=3), kan jeg ikke finde ud af det længere..
Med p(x=2) sigde jeg: (25*24/2)*0,2^2*0,8^23=7,0835%
Hvordan finder man p(x=3)?
Viderehen hedder det så, at der højst er fem med et alkoholproblem... det må vel så også hedde p(x=5)...
HJÆLP

Svar #1
27. september 2004 af danielruhmann (Slettet)

Nu har jeg spurgt 2 som har matematik på A+, ingen af dem, har med hjælp fra bøgerne, kunne finde ud af denne opgave... Op af stolene folk.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2004 af Jean

Hint. Tænk på binomialfordelingen. Enten har man et alkoholproblem (ssh. 1/5) eller så har man ikke.

Svar #3
27. september 2004 af danielruhmann (Slettet)

Ich bin sprachlich, nicht mathematisch...
Ok men er princippet det samme som i p(x=2)?
altså p=1/5=0,2... Men mere kan jeg ikke rigtig se...

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2004 af frodo (Slettet)

I

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2004 af frodo (Slettet)

I'm very sorry, but i do not know much about sandsynlighed endnu..

Desværre.

Svar #6
27. september 2004 af danielruhmann (Slettet)

ej, sådan noget naturfagsbarnemad må lige være noget for en matematisk ørn...

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

probability

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2004 af frodo (Slettet)

desværre.. Jeg har Mat på A+ og vi er ikke kommet til sandsynligheds delen endnu..

Men spørg løs om alt muligt andet, så er jeg fresh..

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2004 af erdos (Slettet)

Hvilken lommeregner har du?

Svar #10
27. september 2004 af danielruhmann (Slettet)

Ej, men naturfag.... VI sproglige fatter jo nada af lortet.. Hvilket sværhedsgræden sikkert også viser.. Jer matematikere kan da umuligt have problemer med det, selvom i ikke har haft om det endnu.

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. september 2004 af erdos (Slettet)

ruhmann? Har du sådan en fesen sproglig lommeregner, der ikke kan binomialfordeling eller hvad?

Svar #12
27. september 2004 af danielruhmann (Slettet)

har TI83+ til computer... hvis det var mig du spurgte...

Svar #13
27. september 2004 af danielruhmann (Slettet)

den kan måske gøre hele arbejdet for mig+

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. september 2004 af frodo (Slettet)

jo, det kanman meget nemt..

Aner intet om hvad notationen betyder!

Brugbart svar (0)

Svar #15
27. september 2004 af erdos (Slettet)

Selvfølgelig er det dig ruhmann... Er det da ikke dig, der skal have hjælp?

Svar #16
27. september 2004 af danielruhmann (Slettet)

men det lyder som om kalle er Weltmeister inden for sandsynlighedsregning... Kommer du ikk li op med nogle gotter af posen?

Svar #17
27. september 2004 af danielruhmann (Slettet)

kalle. kan du ikke lige svare mig på hvordan jeg finder p(x=3)?

Brugbart svar (0)

Svar #18
27. september 2004 af erdos (Slettet)

Lad den stokastiske variabel betegne antallet af danskere med et alkoholproblem. Sandsynligheden for at støde på en med et alkoholproblem er jo 1/5.

Ved X=0, X=1, X=2, X=3 og X=4, eller hvis du skal bestemme andre sandsynligheder, hvor det er et fast antal gør du således:

tryk på 2nd, DISTR, vælg binompdf, tast 25, , så 1/5, , så X , hvor X er den stokastiske variabel.

OK?

Brugbart svar (0)

Svar #19
27. september 2004 af erdos (Slettet)

Til den sidste kan du selvfølgelig lægge tallene sammen, men du kan også vælge:

tryk på 2nd, DISTR, vælg binomcdf, tast 25, , så 1/5, , så 5.

Brugbart svar (0)

Svar #20
27. september 2004 af erdos (Slettet)

OK?

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.