Fysik

hjælp til fysik haster

23. juni 2008 af iiidiot (Slettet)
hey
Jeg ved ikke hvordan jeg ska beregne:
Energiængden, der skal tilføres 2 kg vand, for at opvarme det fra is ved -20 grader til damp ved 100 grader.
Jeg beregner det ved at sige:
(Nu ved jeg bare ikke om jeg skal beregne ved hjælp af denne formel)
E = m * c * ?t
c =(varmefylde,specifikke varmekapacitet)4,186 kj el 4186 j
m = masse
?t = sluttemperaturen - starttemperaturen
Jeg får resultatet 669,8 kj el. 669800 j
Er det rigtigt? hvis ikke hvordan skal jeg så beregne det?? og hvad bliver så resultatet.
PLZZZZZ svar tak =)

Svar #1
23. juni 2008 af iiidiot (Slettet)

EDIT:
hey
Jeg ved ikke hvordan jeg ska beregne:
Energiængden, der skal tilføres 2 kg vand, for at opvarme det fra is ved -20 grader til damp ved 100 grader.
Jeg beregner det ved at sige:
(Nu ved jeg bare ikke om jeg skal beregne ved hjælp af denne formel)
E = m * c * deltatemperatur
c =(varmefylde,specifikke varmekapacitet)4,186 kj el 4186 j
m = masse
deltatemperatur = sluttemperaturen - starttemperaturen
Jeg får resultatet 669,8 kj el. 669800 j
Er det rigtigt? hvis ikke hvordan skal jeg så beregne det?? og hvad bliver så resultatet.
PLZZZZZ svar tak =)

Brugbart svar (1)

Svar #2
23. juni 2008 af Jerslev

#0: Start med at regne ud hvor meget energi, der skal tilføres for at varme det op fra -20*C til 0*C. Herefter skal du regne energimængden ud, der skal tilføres for at smelte isen til flydende vand. Derefter hvor meget energi der skal bruges til at varme vandet op fra 0*C til 100*C og til sidst hvor meget energi der skal bruges til at fordampe vandet.
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. juni 2008 af mathon

opvarmning af is + smeltning af is + opvarmning af vand + fordampning af vand

(2 kg)*(2 kJ/(kg*K))*(0-(-20))K + (2 kg)*(334 kJ/kg) + (2 kg)*(4,2 kJ/(kg*K))*(100-0)K + (2 kg)*(2260 J/kg)

Brugbart svar (1)

Svar #4
23. juni 2008 af Jerslev

#3: Kan du alle de der talværdier i hovedet? :o Imponerende!
- - -

mvh

Jerslev


Svar #5
23. juni 2008 af iiidiot (Slettet)

hvad er det for en formel så jeg skal bruge for at beregne det???
den samme som jeg bruger: E = m * c * deltatemperatur ?

Brugbart svar (1)

Svar #6
23. juni 2008 af mathon

ved opvarmning JA
men
ved smeltning og fordampning er der INGEN temperaturændring!!!

Svar #7
23. juni 2008 af iiidiot (Slettet)

Svar #3 af mathon

hvor får du de der tal fra:)*(2 kJ/(kg*K), (334 kJ/kg), 4,2 kJ/(kg*K) og )(2260 J/kg???

Brugbart svar (1)

Svar #8
23. juni 2008 af Jerslev

#7: Det er vands smeltevarme, fordampningsvarme og specifik varmekapacitet.
- - -

mvh

Jerslev


Svar #9
23. juni 2008 af iiidiot (Slettet)

ok jeg kan bare ikke finde de tal i min fysik bog. Altså når jeg ser under smeltevarme, fordampningsvarme og specifik varmekapacitet.
Den eneste jeg har fundet er 2 kJ/(kg*K) som er isens varmefylde.

Brugbart svar (1)

Svar #10
23. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

#9 Men det er blot naturkonstanter. Du kan slå dem op i en databog.

Svar #11
23. juni 2008 af iiidiot (Slettet)

ok mangee gange tak 1000000000 tak =*)

Skriv et svar til: hjælp til fysik haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.