Fysik

To tog (fysik)

28. september 2004 af agak (Slettet)
Hej

Jeg håber i kan hjælpe mig med en enkelt lille opgave som volder mig problemer.
Det opg. 1 på nedenstående link:
http://www.fys.sdu.dk/FysA/html/afl1_03.html

Umiddelbart vil jeg sige at udsagn 2 er rigtigt, fordi for at opnå en hastighed må de jo accelere...
Men jeg er langt fra sikker, jeg er ikke specielt skarp til fysik.
Så derfor håber jeg at i kan hjælpe mig.

På forhånd tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2004 af Peden (Slettet)

Acceleration er den dobbelt afledte til s. Altså er udsagn 2 ikke sandt, idet tog a's s,t graf er en ret linie.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2004 af QaZZaQ

3
dx/dt = v

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2004 af Peden (Slettet)

Umiddelbart til tiden 1/3~1/2 T_b har de samme hastighed, da hældningen er ens som QaZZaQ skriver.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2004 af zIOn (Slettet)

1. ja

2. nej

3. Begge tog har samme hastighed i (0,0), nemlig v0

4. ja

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2004 af QaZZaQ

#4 det er forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2004 af frodo (Slettet)

1. nej
2.nej.
3. ja ca 0,5tb
4.nej.

a har konstant fart <=> acceleration=0

1. til tiden tb er begge toge samme sted IKKE det samme som samme fart idet farten er tengentens hældning.

2.a har konstant fart <=> acceleration=0

3. ved t ca lig 0,5 tb er tangentens hældning ca den samme.. I øvrigt er dette generelt rigtigt, da der findes en sætning, der hedder MIDDELVÆRDISÆTNINGEN

4. b ser u dtil at decellerere (bremse) hvilket vil sige, at farten nedsættes hele tiden.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2004 af Lurch (Slettet)

1) de har IKKE samme hastighed i tB. se på hældningen af de to linier

2) begge toge accelererer IKKE! den ene linie er ret, og har derved konstant hastighed.

3) JA! det kunne godt se ud som om hældnigen i punktet (1/2)tB er ens for de to grafer

4)nej. det ene tog har ingen acceleration

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2004 af Lurch (Slettet)

.....:| det er lige med at huske at refreshe før man skriver. Men vi er da enige:)

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2004 af frodo (Slettet)

tja.. Så må det da også være en bekræftelse.. Det er jo altid godt!

Skriv et svar til: To tog (fysik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.