Matematik

STX- er det hårdt?

03. juli 2008 af Kathdk (Slettet)
Hej SP'er.

Jeg har valgt linjen Matematik A, fysik A og kemi B på gymnasiet, da min drøm er at blive læge..

Men problemet er, at jeg er ret, nogen vil sige virkelig, dårlig til matematik. Jeg fik 7/7 til min matematik fsa, og det er jeg ret stolt af, men den var også ret nem..

Så ville spørge

1) Når man har matematik på gymnasiet på A-niveau, bliver man så bare kastet ud i det med alle mulige ligninger og formler man knap kender, eller begynder det fra starten af stille og rolig så alle kan følge med?

2) Hvis i selv har dne linje: Var i gode til matematik, siden i tog den? Blev i bedre? Hvordan er linjen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

1) Der er ingen grund til bekymring. Det kan slet ikke sammenlignes med fsa! Man begynder nærmest forfra med matematik og en del andre fag også. Stille og roligt med noget simpel funktionsundersøgelse og beviser nogle lette formler. Man bygger så videre derfra og ender efter 3 år med (forhåbentlig) at kunne lidt mere eksotiske ting, så som differentiere, integrere, sværere funktionsundersøgelse osv.

2) Jeg har præcis samme linje som du vælger. Jeg var en af de bedste i klassen til mat. i folkeskolen, men ikke prangende god. Jeg har altid godt kunne lide naturvidenskabelig fag, så det gør det hele meget nemmere at læse :)
Linjen er set fra mit synspunkt utrolig interessant idet jeg selv har den. Nu ved jeg jo langt fra alt indenfor de fag, men jeg føler mig rigtig godt rustet i hverdagen set med et natur fagligt blik.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juli 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#0 Nej, det er ikke hårdt, men jeg tvivler på, at du kan klare den.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juli 2008 af xiaoxiao (Slettet)

#2 Forstår ikke hvorfor du skal opføre dig på den måde

#0 Overhoved ingen bekymring. Som #1 siger, så starter man sådan set forfra med næsten alle fag. Der er næsten aldrig et tidspunkt hvor de siger "Ja, og i har fra folkeskolen lært at...". Det er også derfor man har det halve års grundforløb, så man kan få alle elever på samme niveau. Især matematik starter man sådan set fra bunden, men vil råde dig til at gøre en indsats i faget. Forstå lige fra starten hvad matematiklæreren snakker om, for man bygger hele tiden videre i matematik, hvis du ikke forstår noget allerede i starten, så bliver det meget svært at indhente det. Derfor ingen bekymring, hvis du synes du ikke er god til matematik nu, bare du har en vis grad af stræber-instinkt, så burde der slet ikke være noget problem.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er helt rigtigt hvad #1 siger. Men hvis/når der kommer noget du ikke helt kan forstå, på f.eks. C-niveau, så kan jeg oplyse dig om, at det er noget af det mest logiske i verden i 3.g, når du har det på A-niveau. Så de simple og første ting du lærer, bliver blot endnu mere simple efterhånden :) Tror de fleste af os lignet et stort spørgsmålstegn på et tidspunkt

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juli 2008 af Jerslev

#4: Du har selv skrevet #1 din tumpe. :P :D
- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
03. juli 2008 af Kathdk (Slettet)

Okay, mange mange tak for støtten og de gode råd..

Håber virkelig jeg klarer den.. Men frygter bare jeg kommer ud med et virkeligt dårligt snit, og håber jeg klarer alle de problemregninger jeg ville få.. Ja, er lidt af en stræber, så må bare studere hårdt.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juli 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#6, du klarer den helt sikkert. Der skal bare lidt ekstra til, men husk på, at gym og folkeskole ikke er det samme. Jeg kender mange, som er steget karaktermæssigt fra folkeskolen til en ungdomsuddannelse. Don't worry. Følg med, skriv noter, lav lektierne. Der skal vel ikke mere til. Lettere sagt end gjort, I know. Men det er jo sandheden (;

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juli 2008 af Riemann

#7
En kommentar angående note-skrivning:

Jeg synes ikke nødvendigvis, at det er en god idé at skrive noter. Mange kan måske få noget ud af det, men jeg vil påstå, at der også er mange for hvem det er spildt arbejde (specielt i matematik, fysik og kemi).

I et uddannelsesforløb er det vigtigt at finde ud af, hvordan man lærer bedst. For nogle indebærer dette, at man skriver noter, men hvis man ikke lærer noget af dette, aå er det tåbeligt at blive ved med det (også selvom ens underviserne siger, at man skal...).

Jeg er selvfølgelig enig med dig i, at det generelt er en god ide at være aktiv i timerne og i øvrigt lave lektier...

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juli 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#8, det har du sikkert ret i, da jeg har læst om folk, der ikke skriver noter. Men har så grublet meget over, så mon ikke du vil svare på, hvordan de så bærer sig ad under eksaminerne?

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. juli 2008 af Riemann

#9
Hvis ens lærer går ud fra en lærebog kan man ofte benytte lærebogen i stedet for noter. Man kan evt lave kommentarer og tilføjelser i marginerne.

Personligt plejer jeg aldrig at tage noter i timerne, men til gengæld laver jeg ofte noter / opsummeringer af det der står i undervisningsmaterialet. På den måde får man et godt overblik over pensum.

Hovedårsagen til at jeg ikke tager noter i timerne er, at jeg så ikke ville kunne koncentrere mig om at følge med. Jeg har hørt, at der er mange, der har lettere ved at huske pensum ved at notere alt der står på tavlen ned, men jeg er ikke selv en af disse.

Til eksaminerne plejer jeg at lære så meget af pensum i hovedet som muligt. Derudover kan man også bruge lærebøgerne...

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. juli 2008 af Riemann

#10
En lille tilføjelse:

Mange får meget ud af at skrive noter, så note-skrivning er på ingen måde en dårlig ting, hvis det fungerer...

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. juli 2008 af 215 (Slettet)

#2

En tyspisk svar fra dig .....

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. juli 2008 af 215 (Slettet)

#12

f*ck hvad sker da for mit dansk

mente et tyspisk svar

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. juli 2008 af juventuz (Slettet)

#8 kunne ikk være mere enig. For mange er noteskrivning i timerne spildt arbejde. Man følger ikk med i andet, end det der skrives på tavlen. Typisk er det, som der står på tavlen, noget, som der allerede står i undervisningsmaterialet.
#9 Gør præcis ligesom Riemann - lærer det udenad. (bestræber alle vel efter^^) Så en uge før eksamenen skriver jeg, især til mundtlig fysik, noter til beviserne og stikord. Bare for, at jeg kan holde et nogenlunde oplæg. Noteskrivning er især noget, som lærerne vil have alle elever til, men ikk alle får lige meget ud af det!

Svar #15
04. juli 2008 af Kathdk (Slettet)

Kan man skifte linje før det halve år?

Brugbart svar (0)

Svar #16
04. juli 2008 af danishgirl18 (Slettet)

#15 det tror jeg godt man kan, men er ikke sikker

Brugbart svar (0)

Svar #17
04. juli 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#15, ja, det er vel efter grundforløbet, at du kan. - mener jeg.

Brugbart svar (0)

Svar #18
04. juli 2008 af eldurum (Slettet)

bob bob

Svar #19
04. juli 2008 af Kathdk (Slettet)

Håber jeg kan skifte det i første skoledag, ved at snakke med kontoret.

Brugbart svar (0)

Svar #20
05. juli 2008 af Jerslev

#14: Som note kan nævnes, at man i fysik ikke beviser noget. Du udleder formlerne, men de kan ikke bevises. De kan sandsynliggøres vha. forsøg, der efterviser dem.
- - -

mvh

Jerslev


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 51 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.