Fysik

Dæktryk på bil

09. juli 2008 af The Libra (Slettet)
Er der ikke nogen der vil hjælpe med en opgave..??

Dækkene på en bil er en kølig morgen, hvor temp er 10 grader pumpet op til et tryk på 255kPa. Midt på dagen hvor bilen står i solen er dækkenes temp steget til 45 grader.
Beregn det nye dæktryk når vi går ud fra at dækkenes rumfang er konstant..??

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juli 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt idealgasligningen:

p*V=n*R*T hvor p er trykket, V er volumet, n er stofmængden af gas, R er gaskonstanten og T er temperaturen i kelvin.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Benyt idealgasligningen http://da.wikipedia.org/wiki/Idealgasligning samt at volumen er konstant.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Argh, for langsom!

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juli 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Tsk tsk. :) De små russer. :P

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

#4 Ikke endnu :P Officielt i hvert fald ;)

Svar #6
09. juli 2008 af The Libra (Slettet)

Jeg har løst den;) tusinde tak for hjælpen;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juli 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Mind mig om at mobbe dig d. 26. august så. :P

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

#7 jo, det skal jeg nok lade vær med :P

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juli 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Øv. :( Sandsynligheden for, at jeg selv husker det, er ret minimal.

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

#9 Tsk tsk.. Det er de første tegn på, at du er ved at være gammel ;)

Brugbart svar (1)

Svar #11
10. juli 2008 af mathon

p = [(n*R)/V]*T
eller
p = k*T, hvor k beregnes af
k = (255 kPa)/(273+10)K = 0,90106 kPa/K

og

p_ny = (0,90106 kPa/K)*(273+45)K

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Benyt, at PV/T er konstant, og da rumfanget V holdes konstant, gælder derfor

P1 / T1 = P2 / T2

Isoler P2 og indsæt de kendte tal for P1, T1 og T2.


Skriv et svar til: Dæktryk på bil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.